fredag, september 30, 2005

London, hösten 2005

Den som är trött på London är trött på livet, var det någon som sa. Det kunde ha varit jag.

Några höjdpunkter:
Harvey & Nichols juicebar- välj sort efter behov; detox, afrodisiaka, klimakterie... Jag drack en energy shot med röd koreansk ingefära.

Hummingbird bakery i Notting Hill - glada goda cup cakes. Nästan som de på Magnolia Bakery i NYC.

Books for cooks i Notting Hill - alltid värt ett besök. Köpte boken "The Whole Beast: Nose to Tail Eating". Författaren driver restaurangen St John i London. Förord av Anthony Bourdain.

Restaurang St John.- Nedtonade lokaler som låter maten glänsa. Eget bageri i bakfickan. Även egen slaktare, därför filosofin att hela djuret ska ätas. Åt delar av gris jag aldrig ätit trots att jag jobbat på Köttinformation i 8 år. Vällagat och välbalanserat var det också.

Harrods Oysterbar- ostron och champagne så klart. Saknar en motsvarighet i Stockholm. Jag har lovat Pär Anders på Hav en almanacka om han fixar det.

Borough Market- en plats med anor. Hippiejuicer och ekokött. Ett favvoställe.

Tate Modern- Frida Kahlo-utställningen - andlig spis, liksom Tates superspatsiösa lokaler.



tisdag, september 06, 2005

Hav - proffs på skaldjur

Jag anordnade Matmaffians första höstträff. Det blev en kväll med matnyttig information, men framför allt med njutning. Det serverades skaldjur och amuser av världsklass. I en perfekt inramningen - med långbord i Hötorgshallen efter stängningdax. Jag rekommenderar alla skaldjursälskare som värdesätter kvalité och god service ett besök hos Pär Anders och hans kollega Anders.



lördag, september 03, 2005

Opera och klassiskt

2/9
Pavarotti i Globen - tårar nedför kinderna. Grädden på moset: fantastisk musik av Norrköpnings Symfoniorkester.

3/9
Dalhalla - DalaSinfoniettan, judisk Kletzmelmusik och flamenco. I feel good!