lördag, december 31, 2005

Nyår hos Offe & Pautke

Firade in det nya året hemma hos ett generöst foodie-par. De bjöd ett gäng trevligt folk på en mycket ambitiös Champagnemeny. Kolla in den här och bli avis!

Champagneprovning, sex olika sorter

Champagnedrink

Ostron

Gåslever och Champagnegelé

Créme Ninon

Rödtungsrullader & Champagnesås, rotfruktsjulienne

Vildsvinsstek med dadel & aprikossås, Champagnekål & karamelläpplen

Champagnegratiné

Ost

Röd fruktsallad & Champagnezabayonne

Gåslevertryffel

Chokladprovning

Kaffe & Avec




söndag, december 25, 2005

Jul på Hasselbacken

Firade jul på krogen och enligt en kvällsstidning är det trendigt. Är tveksam till det, men hur som helst var det skönt. Slapp handla ton av julklappar, toklaga mat, bila halva Sverige i halka och infria fåniga förväntningar. Istället hade jag det lugnt och skönt i klassiska, vackra lokaler och blev omhändertagen av kompetent personal. Julbordet innehöll allt som ska finnas där + några genomtänkta nyheter, till exempel rökt grissadel. Sov kvar på hotellet och åt en lång frukost för att sedan promenera på Djurgården.



torsdag, december 01, 2005

Meze på Underbar

Sharing som restaurangtrend, funkar det i Sverige? Inte om jag helt oproffsigt kollar bland mina vänner. Käkade libanesiska meze med några av dem på mysiga Underbar. Och kunde åter igen konstatera att det där med att dela på mat på gemensamma fat inte ligger för oss svenskar. Dessutom blir ju notan jääättjobbig att klara upp efteråt:)
Maten var ok men det intressantaste var vinet. Rött libanesiskt, inte särskilt fylligt, ingen sötma men väldigt pepprigt och gott. Det gav en trevlig eftersmak av lever som höll i sig hela kvällen. Synd bara att jag inte minns namnet. Men det gör nog Terese.