fredag, december 28, 2007

Uppgraderad enkel jullunch



Vi bjöd min familj från Dalarna på en lättfixad jullunch. Mamma hade med sig morotslåda - det söta tillbehöret jag längtar efter varje år och som passar fint till salt skinka och rökta charkprodukter. Som extra bonus fick jag även julstjärnor med plommonfyllning till efterrätt. Tyvärr kan jag inte bjuda på några ärvda recept, mamma lagar god mat men är ingen stjärna på att berätta hur hon gör.

Och så tar jag lite sirap.
Hur mycket?
Lagom.

Typ.



söndag, december 23, 2007

Första festen


Hoppsan, det här inlägget hamnade visst på fel blogg, skulle publiceras på en privat sida. Den här ska handla om mat i första hand men eftersom jag hann få en kommentar innan jag redigerade så får det vara kvar. Jag passar på att önska alla läsare en riktigt god och skön jul! Tack för att ni läser och kommenterar. Ser fram emot ett nytt matnyttigt och gott år.
Originaltexten: 2 v och 5 dgr gammal är du här lille vän. Du har precis ätit innan vi för första gången sedan BB ska lämna hemmet. Vi ska fira farmors snälla man Tore som fyller 60 år.



Vurmas brödpåsar


Gissa vem som åt stans godaste kanelbullar imorse, igen? Mer om Vurma som snart öppnar sitt tredje café på Bergsundsstrand.



lördag, december 22, 2007

Nästan frukost på Tiffany´s


Tidigare skrivet om Tiffany´s.



-Ger du mig en tesked? säger Åke.

Jag öppnar besticklådan i matbordet...och där ligger ett litet paket!

-Det får du för att du blivit mamma. Jag tänkte köpa det redan på sjukhuset men du ville ju inte att jag skulle gå någonstans.

I paketet ligger ett diamanthalsband. Sedan dricker vi latte och käkar ljust surdegsbröd med hallonmarmelad.



onsdag, december 19, 2007

Kvällsmys


Åke är världens bästa på att göra varm choklad och det gör han ofta till sena kvällsfikat nu när vi är hemma båda två. När han rör ihop grädden, sockret och kakaon till en tryffel försvinner hälften i provsmakning innan mjölken tillsatts, något han tror att jag inte lägger märke till... Såg att Leila Lindholm gottar till chokladdryck med ingefära och en skvätt rom. Låter gott tycker jag.



lördag, december 15, 2007

Ankleversockervadd

Med light smak hos Frantzén/Lindeberg.



torsdag, december 13, 2007

Grattis popknivsöder

Vurma nr 3 öppnar på Bergsundsstrand. Inspiration till inredningen kommer från ett Amsterdaminköpt vykort av en Van Gogh-tavla, berättar ägaren Neta Neta i senaste PS Red pages.

På Kungsholmen finns inga bra bagerier men på café Vurma på Polhemsgatan bakar man själva och det går att köpa med sig gott bröd. I morse överraskade maken mig med ett sjyst kavringsliknande bröd därifrån och smarriga kanelbullar, stans bästa enligt mig.

Så nu tog mina lånade 5 min slut...



måndag, december 10, 2007

Bakom lucka nr 4


Kan inte låta bli. Torsten 12 dgr.


Torsten 1 v och hemma.


Torsten Henrik Bendel, 071204, 3785 g, 53 cm, på bilden 4 dgr

Tack för alla gratulationer, pepp och sånt! Ska svara på bloggkommentarer, sms och mejl så snart jag får till det. Ni är så fina! Och jag är snart tillbaka!