fredag, november 14, 2008

Mer om barnvänliga krogar




onsdag, november 12, 2008

Omtumlad efter svartkrogsbesök

Igår åt jag och ett tjugotal bekanta en tvårätters måltid i totalt mörker. Det var kol-kol-kol-svart. Jocke som hjälpte mig till bordet och som serverade mig är synskadad. Jag själv hällde upp både vatten och vin i mina glas och det gick förvånansvärt bra. Men det var tur att ingen såg mitt bordsskick. Måste smälta upplevelsen för att kunna berätta om den, är övertygad jag kommer återvända till gårdagen i tankarna långt framöver.

Här var jag.



måndag, november 10, 2008

Tillåt mig bli lite privat


Sonen.



söndag, november 09, 2008

Kungsholmens familjesöndag, mondänare än det låter

I senaste numret av RS säger Ingela Stenson att svenska familjer upplever att de inte får ihop livspusslet. - Längtan efter lugn och ro är stor. Här kan restaurangbranschen vara en stor del av lösningen. /..../ Krogar som tänker på detta har mycket att vinna. Trivs barnen vill föräldrarna gå dit.

En som förstått just detta är trendkänsliga Melker Andersson (är någon förvånad?). Idag var jag, maken och sonen på Kungsholmen som nyligen börjat med familjesöndagar. Det var så sjukt skönt. Vi vill att det ska vara avkopplande att komma hit, sa hovmästaren. Det har ni lyckats med, sa jag. Levande brasa, masserande loungemusik och alla möjliga lösningar för barn. Loj och lugn stämning "trots" ett gäng potentiella små busar.

För 245 pix erbjuds förrättsbuffé, varmrätt och dessert. Ungar under 10 år äter gratis i sällskap av föräldrar.

På förrättsbuffén fanns idag prosciutto med melonsallad, två sorters purfärsk sushi, fasanpaté med cumberlandsås, gravad lax med pepparrotskräm och mycket mer. Till varmrätt kunde man välja mellan två rätter; fisk och skaldjursgryta eller ugnsstekt plommonsmakande karré med svamp, pumpakräm och potatisgratäng. På efterrättsbordet stod ostar och fikonsås, äppelpaj och bärtarte. Barnen kunde även få spagetti med köttfärssås, våfflor och glass. Skulle kunna skriva långt om smakerna men sammanfattar det med att det var gott och prisvärt.

Jag har varit ovanligt dålig på att uppdatera senaste tiden, skyller på att Restauranggalan förra måndagen sög musten ur mig, eller snarare vinet jag drack framåt småtimmarna. För en partajotränad person som mig tar det en vecka att återhämta sig.