lördag, februari 14, 2009

Äggekonomi


Åke slår ofta grym bea på fredagarna, och nästan alltid gör han då också maränger på vitorna.



fredag, februari 13, 2009

Jag hakar på direkt


Blev utmanad av Skrivarmamma, eftersom jag är en så dålig bloggare nu för tiden skyndar jag mig att göra som hon säger. Uppgiften bestod i att gå in i Mina bilder, öppna den sjätte mappen och publicera den sjätte bilden däri. Bilden passar fint på en matblogg, den föreställer Bouqerien i Barcelona. Lite lustigt med tanke på att det finns mycket tydliga spanska kopplingar till min utmanare.

Vill du läsa om min Barcatripp, eller snarare om katalansk mat, kan du göra det här:



tisdag, februari 10, 2009

Bröd


Pavé från Petite France, ett bröd min ettåring är galen i, det bådar gott.

När jag flyttade till Kungsholmen för 2 1/2 år sedan fanns inte ett enda bra bagari här. Men så plötsligt poppade Petite France upp, och ju längre tiden går desto mer imponerad blir jag av deras utbud. Sedan öppnade Fabrique. Och nu i skrivande stund äter jag smarrigt levainbröd från bageributiken Rosendals Trädgård öppnade i mina hoods igår, på Arbetaregatan 29. Tack för tipset Rebecca! Ärligt talat är levainbrödet inte lika gott som Valhallabageriets men det är ju inget, ev det från Bakery & Spice när bagarna där har en bra dag.



tisdag, februari 03, 2009

Istället för eftermiddagskaffe


Chefen bjussade på smarrig polsk chark och ost från Pol Food på Torsgatan. Djärv tungsylta och mild vildsvinskorv på bilden. Tipset om detta hade han fått från en av mina favoritskribenter.