tisdag, april 28, 2009

Möte i Tulpanens hus


Mitt sista årsmöte som ordförande för en förening jag suttit 4 år i styrelsen i, 3 som ordförande. Växthusmiljön gjorde att efterföljande mingel och måltid blev avslappnat och kanske lite extra småputtrigt och babbligt. Kvinnorna som driver caféet i Tulpanens Hus hade gjort en kreativ och välsmakande buffé:

- Rullar av kallrökt lax med ramslök och vaktelägg
- Helstekt kotlettrad med färsk rosmarin och vitlök
- Grillad halloumiost med kanderade valnötter
- Spenat-, rostad palsternacka-, äpple- och mandelsallad
- Morot-, kokos-, apelsin- och ingefärssallad
- Späda rödbetor med gotlandspotatis, fetaost och pumpakärnor
- Rustikt stenugnsbakat bröd, ruccolacrème
- Dessert: Upp och nervänd tequila- och limecheesecake
- Champagne


Många matskribenter, typ 40 stycken.



lördag, april 25, 2009

Grilloset låg som en dimma över Rålis idag






Asian Market, gärna för mig


I dagarna har det öppnat en asiatisk butik på min gata, St Eriksgatan, ungefär 48 skulle jag gissa. Ser lovande ut. Frysta grönsaker från Thailand kommer att finnas.



Lejonhuvuden


Några kollegor lagade förra veckan mjuka smakrika lejonhuvuden med skön krispighet i efter ett liknande recept. Har haft sug efter sådana sedan dess.



fredag, april 24, 2009

redigerat

Tog bort ett inlägg som jag kommer återkomma till då tid finns.



torsdag, april 23, 2009

Ännu en morgon





onsdag, april 22, 2009

Ett kasst bantningstips

Blåsor i munnen.



måndag, april 20, 2009

Nobelt


Drack Noble One till mut-crème brûlée med tonkaböna, och fruktsallad med bland annat ananas, granatäpple och kiwi, smaksatt med lime, chili och koriander. Bra kombo.



Dagens frukost intogs på den där bänken





Macka!


-Macka! säger Torsten och pekar på brödet på bänken. 10 ggr om dagen. Minst. Och drar fram sin stol för att vi ska sätta honom i den. Häromdagen då jag hämtade honom på dagis satt han ensam vid bordet och knaprade på knäckebröd. Och småpratade med sig själv. Fröknarna berättade att han ätit tre mjuka mackor innan. När de skulle ta honom från bordet började han gallskrika så han fick sitta kvar med sin lilla knäckis tills jag kom.



söndag, april 19, 2009

Söndags-bbq


Svärmor bjussade på en tidig middag på Kungsholmen idag, där de numera kör bbq-buffé på söndagar. En hel del att välja på; revbensspjäll, lax, hamburgare, korvar och annat. Och en del sallader, sushi och sånt som tillbehör eller till föris. Alldeles lagom gott. Och sånt som många gillar. Välkomnande för barn som äter gratis och det finns en lekhörna. Skymtade Danyel i vimlet som en fantomen i vanliga kläder.



Klart grabben ska med!




lördag, april 18, 2009

Grön lök- och ärtsoppa


En klassiker som jag tror jag lagat till alla mina vänner någon gång. Ser giftig ut men är söt och god, några salta parmesanflarn bryter av fint.
4 port

Först steker jag två lökar genomskinliga och lägger i en gryta, häller 4-5 dl kycklingbuljong över och låter småkoka i ca 10 min. Därefter tillsätter jag ca 750 g frysta gröna ärter och vatten så att det precis täcker, låter koka 10 minuter till. Mixar med handmixern tills jag får en mellantjock soppa och smakar av med salt och peppar. Är det fest avslutar jag med att hälla i en skvätt skumpa, är det förbannad förkyld vardag struntar jag i det.

Flarnen gör jag genom att riva parmesan i små mullvadshögar på ett ugnspapper som åker in på en plåt i ugnen tills de smält ihop och fått gyllene färg.



tisdag, april 14, 2009

9 to 5


...så här såg det ut på skrivbordet förra veckan, bla en röd Sancerre och en Dolcetto. Tyvärr var jag så genomtäppt att jag inte kunde känna vad de smakade.



Hej hörrni

Jag har inte dött, bara lite, vi har varit sjuka hemma hos mig. Har en del att blogga om dock och är snart tillbaka!