fredag, augusti 05, 2005

Från Bordeaux till Ingarö

MIN SOMMAR:

Bordeaux – lokala viner och maträtter, besök på olika Robin Hood-slott
Bayonne – chokladprovning
Juan Pied de Port – vandringar i Pyrenéerna och hemlagad mat på pensionatet, smörstekta foreller mums, lokala ostar mums
San Sebastian – Pintxos.
Sanesteban – asadolamm.
Pamplona – tjurrusningar, tjurköttsgryta, vin i säck , ost på hotellrummet a la Hemingway.
Carcassonne – sagoborg och sagolika sallader.
Saint TropezDr Phil, sköna dagar och beacher, möra biffar.
Frejus – provencalsk kvarterskrogsmat när den är som bäst.
Cannes – champagne och gambas på Carltons veranda.
Antibes – entrecote med senapssås mums.
Monte Carlo – äntligen en god Spagetti alle Vongole.
San Remo – en servitör som som frågade om jag var svensk eftersom jag beställde Caffe latte.
Nice – en art deco-bar jag saknar.
Ingarö – uppehåll -sköna promenader, regn -sköna böcker och silver dragon-te med bagels.