torsdag, maj 18, 2006

Allvarligt talat om mat - på tåget till Skövde

*Varför är svensk mat så rätt idag? För att den även blivit lokal/regional?
*Är det för att vi tröttnat på alla krusiduller och märkliga cross overs som vi nu vill ha enkel rustik husmanskost med smaker som vi känner igen?
*Är Nero d`Avola den senaste trenddruvan?
*Varför behöver svenska livsmedel ett lyxsortiment?

Detta och mycket mer har jag och Magnus avhandlat på tåget till Göteborg och Skövde dit vår turné har tagit oss denna veckan.



2 Comments:

Blogger Kristian said...

Allting går ju i cykler. Vi är väldigt accepterande inför alla främmande kök, tar till oss dessa influenser från hela världen. Efter att ha smakat och provat på nästan allt så återvänder vi dit man började och finner att den klassiska svenska maten har blivit exotisk och spännande igen medan vi var upptagna med annat.

fredag, maj 19, 2006 8:17:00 fm  
Blogger Bendel said...

Instämmer med föregående talare! Magnus Svensson brukar tillägga att förut när man pratade svenska råvaror så var de bara "svenska". Nu har det utvecklats till att matintresserade talar mera lokalt och specifikt om ursprung på livsmedel. Något jag lagt märke till då jag har studerat premiumrestauarangernas menyer. Köttet som på sin höjd var svenskt tidigare skrivs ut att det kommer från Nibble gård osv. På tex Leijontornet har man ankleverterrin från Hagby gård, Sörmlandsvete, raclette från Flen, Enebyost mm.

fredag, maj 19, 2006 10:50:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home