Vad gäller äkthet inom mat (dvs inte fuska med råvarorna eller ta genvägar i recepten) är det något vi alla ofta upplever när mat på restaurang inte upplever förväntningarna. En TV-recensent skrev att det är därför Gordon Ramsays "Kitchen Nightmares" (Elake kocken på svenska) är en sån succé. Han är så hängiven sitt yrke och är som en blåslampa i baken på de kockar som inte lagar mat som den ska lagas.
Ja, den äktheten du talar om blir allt fler medvetna och kunniga om. Och blir också allt mer prismedvetna. Jag själv känner mig aldrig så lurad som när jag betalat dyrt för mat som lovat mer, men har också många gånger betalat orimligt mycket för mat på krogen och varit oreflekterat helnöjd eftersom det varit bra.
Jag började jobba med mat innan det blev hajpat, för 15 år sedan. Det här är en privat blogg som bara skrivs i uppdrag av mig själv även om jobbrelaterade händelser ibland kommenteras.
2 Comments:
Vad gäller äkthet inom mat (dvs inte fuska med råvarorna eller ta genvägar i recepten) är det något vi alla ofta upplever när mat på restaurang inte upplever förväntningarna. En TV-recensent skrev att det är därför Gordon Ramsays "Kitchen Nightmares" (Elake kocken på svenska) är en sån succé. Han är så hängiven sitt yrke och är som en blåslampa i baken på de kockar som inte lagar mat som den ska lagas.
Ja, den äktheten du talar om blir allt fler medvetna och kunniga om. Och blir också allt mer prismedvetna. Jag själv känner mig aldrig så lurad som när jag betalat dyrt för mat som lovat mer, men har också många gånger betalat orimligt mycket för mat på krogen och varit oreflekterat helnöjd eftersom det varit bra.
Skicka en kommentar
<< Home