Det var enklare förr
När salt bara var salt. När erkänd och dyr champagne var lika med bra. När rosévin var kitch. När det bara fanns jordgubbar på sommaren. När det alltid var festligt att gå på finkrogen och när människor var antingen goda eller onda.
4 Comments:
Det var också enklare förr när en korv med bröd var en korv med bröd. Idag kan det vara en grillad/kokt smal/tjock chorizo/bamse/french med bröd/mos/bricka och räksallad/gurkmajonnäs/senap/ketchup/lök på. Valfriheten är inte alltid av godo dessvärre! Det är skönt att gå in på ett ställe och veta precis vad man får när man säger "en dubbel espresso".
Jag gissar att du testat många ställen för att hitta stället där du vet vad du får.
Jo, det har jag, men det som är bäst är att jag inte behöver ange om jag vill ha arabica- eller robustabönor, om de ska vara mörkrostade eller ljust rostade, om jag vill ha espresson bryggd med mycket eller litet vatten eller om jag vill ha en skvätt mjölk och/eller socker i. Det enda som är viktigt är att de brygger bra espresso med en god rostning av goda bönor, då går jag dit igen.
Märkte du av jordbävningen i natt?
Kom precis hem från Palma, jag kände inte ens till jordbävningen. Så nu tänker jag läsa om den.
Skicka en kommentar
<< Home