fredag, oktober 06, 2006

Sjömagasinet hyllas i New York Times

Ovanstående krog är en av tio som är värda att ta flyget för besök, enligt matskribenten R W Apple Jr. Har inte hunnit läsa ursprungskällan ännu men planerar att så fort jag får tid att skriva lite om vad jag läst om svensk mat och krogar i utländsk media.



3 Comments:

Blogger Kristian said...

Letade upp artikeln i NY Times på en gång. En av de andra restaurangerna är Sant’Agata Sui Due Golfi, den låg väl uppe på berget ovanför Sorrento? Där Åkes familj bodde?

http://www.nytimes.com/2006/10/05/travel/05applepics.html?_r=1&ref=travel&oref=slogin

fredag, oktober 06, 2006 11:13:00 fm  
Blogger Bendel said...

Vad roligt! Tack! Santa Agata är byn där vi var 16 stycken som hyrde ett jättehus innan vårt bröllop, ligger inte långt från Sorrento. Vi försökte få bord på Don Alfonso då när vi bodde ett stenkast ifrån men det var fullbokat, så klart, sedan länge. Jag pratade om restaurangen och kökschefen, som är en Italiens mest kända kockar, i morse faktiskt eftersom vi troligtvis ska dit med en Matmaffia-resa i vår.
Jag tänkte äta där i somras också men då var det för varmt för utflykter (tror jag skrev om det på min blogg).

Såg förresten att även en restaurang i San Sebastian var med. En stad jag gillar och ännu ett ställe jag skulle vilja besöka.

fredag, oktober 06, 2006 3:25:00 em  
Blogger Bendel said...

Och förresten, ja det ligger på berget ovanför Sorrento. På toppen på halvön, så att man ser havet från nästan alla olika håll. En mkt macho manlig vän som var med ringde hem till sin mamma det första han gjorde bara för att berätta om utsikten.

fredag, oktober 06, 2006 3:40:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home