söndag, oktober 01, 2006

Vin i doggybag?

Frank Brunis betraktelser som restaurangskribent i The New York Times är ofta intressanta att läsa. Nu skriver han om vad som händer med det vin som blir kvar efter en middag på krogen. På en del ställen kan man spara ett par kvarvarande glas till nästa dag om man köpt en flaska. Men skulle man inte kunna få ta de dyra slattarna med sig hem? undrar Frank.
För några år sedan besökte jag ett kvartershak (där de var proffs på karljohanrätter) i Santa Margherita i Italien. På en stor hylla stod vinflaskor med egennamn ditkrafsade på etiketterna som tillhörde stamgästerna. Det gick inte att köpa vin på glas men vi som inte var stammisar fick en full flaska på bordet och behövde bara betala för det vi drack upp. Det kanske kan vara ett alternativ för en del ställen även i Sverige?

Foto: Tabla Breadbar om man tittar uppåt.



2 Comments:

Blogger Kristian said...

På lördag ska jag till Barrique Wine Restaurant på Norra Hamngatan i Göteborg, deras koncept är med vinet i centrum. Du ska kunna köpa vilket vin some helst på vinlistan per glas, och nu har de öppnat en filial som är en vin- och champagnebar: http://www.barrique.nu/barrique.asp?load=3

Bra då det ofta blir dyrt att köpa en hel flaska (även om du skulle kunna ta med den i doggybag)

måndag, oktober 02, 2006 1:23:00 em  
Blogger Bendel said...

Sådana ställen gillar vi! Doggybag funkar ju inte i Sverige, än iaf, och för att vilja spara vin till nästa gång krävs att man är stammis och vill dit snart igen.

måndag, oktober 02, 2006 1:36:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home