P som i pesto
Av alla misshandlade rätter måste pasta pesto vara den mest misshandlade av alla. I alla fall i varianten pastasallad. Mmmm, doften av en nymixad pesto, den är fin den. Syrlig och örtig. I ett tidigare liv öste jag alltid på med vitlöken men den mer sofistikerade Pia gör inte det, det rubbar balansen. Ikväll drack jag kylskåpskall Beaujolais-Villages 2007 till, ett vin som passar till allt från feta pastejer och kött till att mingla med.
MIN PESTO
4 vitlöksklyftor
1 kruka basilika, ekologisk
50 g pinjenötskärnor
75 g parmesan, i bitar
salt, svartpeppar
ca 1 dl olivolja
Mixa ihop allt utom oljan tills du får en fin och jämn massa. Häll i så mycket olja att du får den tjocklek du vill ha. Gott att blanda med nykokt al dente 12-minuters-spagetti.
6 Comments:
De försvinnande bilderna på barnet är lite förvirrande men varför skulla han inte gilla mammas utvalda matlagning?! :)
Han har ju en egen blogg, och jag blandar alltid ihop administration så att inläggen hamnar fel:)
administrationen
Hur som helst älskade verkligen den lille sonen nygjord pasta pesto!
Såg så ut :). Och jag uppskattar bilderna på barnet får jag lov att säga :)
Då kanske det blir fler barnbilder såna här också!
Skicka en kommentar
<< Home