onsdag, september 06, 2006

Katalanskt Vildsvin


Ankvingar


Lammrilettes

-Vad betyder Vildsvin? frågar jag servitrisen.
-Vet inte. Det är svenska tror jag, men ägaren är inte svensk och har inget med Sverige att göra.

Efter två halvdirty luncher, en på ett kackerlackställe och en på ett arbetarhak med bara män i skitiga kläder, var det dags för en restaurang som kändes hel och ren. Min man hade redan innan bestämt att vi skulle gå på Vildsvin (Ferran. 38). Han hade spanat in att de hade torr Cava och fräscha ostron. Så så fick det bli. Efter ostronen åt vi tapas; trådig mjäll och mild lammrilettes, kladdig smakrik chevre från Langeudoc, feta ankvingar som lossade från benen bara man tittade på dem, krämig quiche, parmesanliknande koost från Verona och pepprig minibagel.

Vilsvin eller svenskt på menyn? Nej.
Nöjd och glad? Ja!



2 Comments:

Blogger Kristian said...

Jo, just det Vildsvin hette stället! Jag visste att det var nåt skandinaviskt namn men kunde inte komma ihåg det. Vi bodde på hotel Rialto som ligger bara några hus bort.

onsdag, september 06, 2006 7:55:00 em  
Blogger Bendel said...

Rialto ser trevligt ut och ligger lugnare än vårt hotell. Vi bor på Arc la Rambla, ganska långt ned på Ramblan. Det är fint om man hamnar i den nyfixade delen. Det har vi gjort nu...efter lite klagomål.

onsdag, september 06, 2006 8:01:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home