fredag, september 08, 2006

Sinatra - restaurang i Barcelona


Gazpacho och manchega

Har ätit tapas ikväll på Sinatra, Heures 4-10 (läskig gata). Jag skriver medans smakerna fortfarande är kvar i munnen. Vill inte borsta tänderna.

Vi blev bjudna på en amus; Gazpacho med mixad grön paprika, en bit mozzarella och svarta sesamfrön. Mycket, mycket väl sammansatt, trots många olika aromer. Anade en ton av anis i eftersmaken. Därefter åt vi; Manchegaost, mild men smakrik. Sallad med varm getost- den gosiga osten fick sällskap av fräsch lollorosso och machesallad, pinjenötter, björnbär, blåbär och supersmå söta körsbärstomater. Lammkotletter, perfekt rosastekta med svampsmör och rösti. En bit entrecote med hoisinliknande sås och tunn potatiskaka. OchVitlöksgambas. Till detta drack vi husets cava - kall, torr och nästan gratis.
Sedan kunde vi inte låta bli att testa ett par desserter. Bäst var tre chokladtryfflar -chokladmousse, tryffel med hackad mandel och vitchokladkräm med syltade aprikosbitar.

I liknande lokaler i Sverige är maten ofta inte nämnvärd men dyr, på Sinatra var maten prisvärd, vissa rätter mycket mer än det och servicen varm och professionell.


Jätteglaset med torr fin Cava kostade 3 euro.