Smulpaj med hallon och jordgubbar
Detta recept på helt vanlig smulpaj använder jag ibland, senast i helgen, eftersom jag tycker om mycket smuldeg. Jordgubbarna påminde om smulbär - en blandning av jordgubb och smultron som de senaste somrarna flitigt figurerat i matmedia.
ca 6 port
400 g jordgubbar
350 g hallon
1 dl socker
1 1/2 msk potatismjöl
Smuldeg
200 g smör
0,75 dl socker
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
Lägg bären i formen och blanda med socker och potatismjöl.
Blanda ihop smuldegen med fingertopparna och fördela över bären.
Grädda tills degen fått gyllene färg och bären mjuknat, ca 20 min.
PS Jag tänker inte ursäkta de dåliga bilderna.
400 g jordgubbar
350 g hallon
1 dl socker
1 1/2 msk potatismjöl
Smuldeg
200 g smör
0,75 dl socker
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
Lägg bären i formen och blanda med socker och potatismjöl.
Blanda ihop smuldegen med fingertopparna och fördela över bären.
Grädda tills degen fått gyllene färg och bären mjuknat, ca 20 min.
PS Jag tänker inte ursäkta de dåliga bilderna.
3 Comments:
Grader på ugnen? =)
Hur varm ska ugnen var?
Ska bären vara mixade eller hela?
Skiva jordgubbarna och ställ formen mitt i ugnen på 175-200 grader, allt beroende på varmluftsugn eller vanlig.
Skicka en kommentar
<< Home