måndag, juli 30, 2007

Smulpaj med hallon och jordgubbar

Detta recept på helt vanlig smulpaj använder jag ibland, senast i helgen, eftersom jag tycker om mycket smuldeg. Jordgubbarna påminde om smulbär - en blandning av jordgubb och smultron som de senaste somrarna flitigt figurerat i matmedia.



ca 6 port

400 g jordgubbar
350 g hallon
1 dl socker
1 1/2 msk potatismjöl

Smuldeg
200 g smör
0,75 dl socker
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn

Lägg bären i formen och blanda med socker och potatismjöl.
Blanda ihop smuldegen med fingertopparna och fördela över bären.
Grädda tills degen fått gyllene färg och bären mjuknat, ca 20 min.

PS Jag tänker inte ursäkta de dåliga bilderna.



3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Grader på ugnen? =)

söndag, maj 02, 2010 9:40:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Hur varm ska ugnen var?
Ska bären vara mixade eller hela?


fredag, juli 19, 2013 6:19:00 em  
Blogger Unknown said...

Skiva jordgubbarna och ställ formen mitt i ugnen på 175-200 grader, allt beroende på varmluftsugn eller vanlig.

lördag, juli 27, 2013 7:46:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home