måndag, juli 30, 2007

Snurriga te-tankar

Har börjat dricka rooiboste eftersom det inte innehåller koffein och är fattigt på garvsyra. Men tvärtom riktigt te gillar jag inte den naturella smaken, eller snarare lukten, så jag har letat efter en sort som kamouflerar på så bra sätt som möjligt.

När det gäller te förstår jag mig inte på mig själv. Ibland tycker jag det är ok att köpa det på ICA. Ibland inhandlar jag te hos riktigt kunniga specialister som Chaikana. Men allt däremellan är jag inte ett dugg intresserad av. Ställen som säljer både kaffe och te litar jag inte på. Det är inte bra att ha det känsliga tearomerna jämte kaffet. Och det är sällan någon blir riktigt bra på flera saker, te är nog så komplext.
Har dock nyligen hittat ett sjyst blommigt rooibos (efter tips från ett av mina stammiscaféer) som ger ett godisinslag till mina frukostar - "Festival". Inköpt på Bönor och blad. En butik som stolt säljer både kaffe och te. Så det kan vara ok att köpa ört/bark/te på ett sånt ställe, men jag skulle inte gå dit för ett oolong...
Uppdaterat
Sköna cafét Vurma på Polhemsgatan har ett gott rooibos som smakar lingon/blåbär.2 Comments:

Anonymous Matvraket said...

Lite snurrigt är det allt det du skriver. Du gillar inte den naturella smaken av te? Vad är då oolong, det är väl väldigt naturligt te? :)

fredag, oktober 12, 2007 10:49:00 em  
Blogger Bendel said...

Jag gillar inte den naturella smaken från rooibos. Rooibos framställs ju inte från tebusken och har en naturell smak (Och doft) som jag inte tycker om. "Riktiga teer" är det en helt annan sak med.

lördag, oktober 13, 2007 9:14:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home