Hirams svarta vinbärssylt och hemvändardag
Finns det något godare till frukost än fil med svarta vinbärssylt?
ca 3 l
2 l svarta vinbär
1 l vatten
2 kg socker
Repa och skölj bären. Lägg dem i en gryta och häll på vattnet.
Koka bären ca 15 min. Ta grytan från värmen och rör i sockret. Rör tills det är löst och sylten svalnat något.
Häll i varma burkar.
--------------------------------------------------------------------------------
Lördag: Bilfärd till södra Dalarna, långlunch och fika hos mamma och pappa, promenad på byn, fika hos farmor, visit hos gammal klasskompis som snart ska gifta sig, fika hos en annan vän från förr, stöld av svarta vinbär hos brorsan och färd hem till Stockholm igen.
2 Comments:
Jösses, det blir en lång lördag! Kom ihåg att äta något mellan allt det där fikandet...
Detta hände sig i lördags! I söndags tog jag ordentlig sovmorgon, somnade ändå igen efter frukosten. Det enda vettiga jag gjorde under hela dagen var att koka sylt på vinbären.
Skicka en kommentar
<< Home