onsdag, juli 18, 2007

Suktar

Lingongröt (på mamma Paulas vis)

2 dl lingon
1 l vatten
1- 1½ dl socker
1/2 tsk salt
1½ dl mannagryn

Koka samman lingon och vatten, ca 10 min. Sila.
Tillsätt socker, salt och gryn till saften och koka en gröt.
Vispa luftigt och rosa.
Serveras kall med lite strösocker och kall, kall mjölk.



4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Blåbärsgröt är också otroligt gott. De är dessutom mogna nu. Mannagryn är min favorit. Testar lingongröten i höst. Hej hej

torsdag, juli 19, 2007 12:38:00 em  
Blogger Bendel said...

Blåbärsgröt är gott men lingongröt godare. Berätta gärna sedan vad du tycker.

torsdag, juli 19, 2007 2:27:00 em  
Anonymous Anonym said...

Är det typ som klappgröt??

söndag, juli 22, 2007 8:40:00 em  
Blogger Bendel said...

Tania, jag har sett att man kallar liknande recept för klappgröt, så det kan man nog säga.

måndag, juli 23, 2007 11:27:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home