tisdag, maj 30, 2006

Palma - det lokala köket


Tapas på Lizarran, när du ska betala räknas tandpetarna.
Foto: Pia R B, klicka på bilden för att förstora den.

Palma är en förtjusande och komplett stad med vackra byggnader, mysiga torg, trånga gränder, bra shopping och närhet till hav och beacher. Och bäst av allt - det finns schysta restauranger. Tyvärr hann jag inte testa så många under min i övrigt dekadenta helg. Lokala, bra tapas fann jag dock på ett rökigt ställe som heter Lizarran. Brödet som smårätterna låg på var inget vidare men det var tex sobrasadan - en lokal pepparstark korv, gjord av kött från små svarta grisar - som smetas ut på bröd, liksom en annan röd, smal köttig korv smaksatt med olika örter.
Min lokala matkunniga kontakt har bekräftat att Lizarran är godkänt av the locals. Han skvallrade också att den bästa mallorcanska husmanskosten äter man på Bar Dia. Kaninen där ska vara en höjdare. Så får det bli nästa gång.



2 Comments:

Blogger Kristian said...

Roligt med litet bilder på bloggen också!

onsdag, maj 31, 2006 10:23:00 fm  
Blogger Bendel said...

Tack! Det är roligt att lägga upp bilder också.

onsdag, maj 31, 2006 10:42:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home