fredag, augusti 18, 2006

Ischia - Lido Nettuno


Lido Nettuno. Foto: Pia R Bendel

Förvånansvärt bra mat serveras på strandhaken. Därför promenerar vi ibland ner för berget där vi bor för att äta middag på Marontistranden. Favvostället är Lido Nettuno och favvorätten är Spagetti Cozze e Vongole. Vi åt det här för fyra år sedan och har ännu inte hittat något annat ställe som gör den rätten bättre. Årets bruschettor kommer jag att minnas länge, trots att det inte är mer än tomater, olivolja, salt och peppar på dem. Tomaterna är så fulländade i smaken, så söta och mjukt intensiva, som små godisar. Och inte gör det något att ett fat med fem små bruschettor bara kostar tre euro. Till efterrätt vill ägaren gärna rekommendera Baba, förenklat kan man säga att det är en romindränkt sockerkaka bakad så att den fått en svampliknande form. Ischiaborna gillar det men jag föredrar fruktsallad.