Barrique Wine Bar
I helgen har min vän Kristian besökt Barrique i Göteborg och skriver så här:
Besöket på Barrique var på alla sätt en kulinarisk upplevelse. Hela sällskapet på sex personer tog temamenyn enl nedan. Dyrt var det men värt varje krona, vinerna var perfekt valda till maten och uppfinningsrikedomen kring matlagningen var inte på El Bulli-höjder, men med svenska mått mycket imponerande! Rödvinet Luis Felipe Edwards och dessertvinet Riesling Vendimia var speciellt minnesvärda. Min syster tog fisk (red snapper) som huvudrätt och fick två olika glas vitt vin till! Allt ackompanjerat av kunnig presentation och alert service. Rekommenderas varmt, speciellt som att prisnivån är mycket sympatisk.
Fyrarätters Chile-meny
2005 Montes Reserve Sauvignon Blanc Curico Valley
Sotad lax med limepärlor & olivpulver, avokado samt laxrom
2005 Luis Felipe Edwards Malbec Terraced Colchagua Valley
Skånebiff "asado" med cocobönspuré & oxkind i rödvin samt chimichurri
2005 Santa Digna Gewurztraminer, Torres
Glass på getost serveras med membrillo, krossat majsbröd samt honungsluft
2003 Riesling Vendimia Tardia, Torres
Bizcocho de especias med kaffe och passionsfrukt
Meny 495:-, Meny med vinpaket 795.-
Kristian Lissvall har godkänt att jag lägger ut hans text.
Besöket på Barrique var på alla sätt en kulinarisk upplevelse. Hela sällskapet på sex personer tog temamenyn enl nedan. Dyrt var det men värt varje krona, vinerna var perfekt valda till maten och uppfinningsrikedomen kring matlagningen var inte på El Bulli-höjder, men med svenska mått mycket imponerande! Rödvinet Luis Felipe Edwards och dessertvinet Riesling Vendimia var speciellt minnesvärda. Min syster tog fisk (red snapper) som huvudrätt och fick två olika glas vitt vin till! Allt ackompanjerat av kunnig presentation och alert service. Rekommenderas varmt, speciellt som att prisnivån är mycket sympatisk.
Fyrarätters Chile-meny
2005 Montes Reserve Sauvignon Blanc Curico Valley
Sotad lax med limepärlor & olivpulver, avokado samt laxrom
2005 Luis Felipe Edwards Malbec Terraced Colchagua Valley
Skånebiff "asado" med cocobönspuré & oxkind i rödvin samt chimichurri
2005 Santa Digna Gewurztraminer, Torres
Glass på getost serveras med membrillo, krossat majsbröd samt honungsluft
2003 Riesling Vendimia Tardia, Torres
Bizcocho de especias med kaffe och passionsfrukt
Meny 495:-, Meny med vinpaket 795.-
Kristian Lissvall har godkänt att jag lägger ut hans text.
5 Comments:
Dessutom bjöds det på små aptitretare emellanåt, bl.a. en liten klick äpplecreme i en glaskopp, oliver med salta nötter och gott om bröd med paprikaröra eller tapenade till. Vinet serverades också i god tid innan tillhörande rätt serverades så du hade gott om tid till att prova, lukta och smaka.
Det låter bra!
Vad var honungsluft för något?
Det var en torkad skiva av honung, vet inte riktigt var luften hörde hemma. Lufttorkad kanske?
Spännande. Jag har inte stött på det tidigare.
Hit vill jag också gå, jag går ut på tok för sällan i Göteborg.
Skicka en kommentar
<< Home