söndag, oktober 08, 2006

Kanin med tomater och örter - ett recept från Ischia


Mums!


Vinerna från Ischia var slut i mitt förråd så istället fick det bli ett lokalt torrt vitt vin jag köpt i Provance. Det funkade att både ha i grytan och dricka till.

4 port

1 st medelstor urtagen kanin
1 st hel oskalad vitlök
1/2 röd chilifrukt, finhackad
3 msk extra jungfruolja
2 dl vin
1 1/2 dl kycklingbuljong
2 dl körsbärstomater
salt, peppar
1 1/2 dl färska örter - persilja, mejram, rosmarin, finhackade

Värm upp oljan, lägg i den oskalade vitlöken, chilin och köttet och bryn runt om i några minuter. Ta bort vitlöken. (Jag lät några koka med). Häll på vinet och låt koka in tills aromerna från vinet dunstat bort. Tillsätt buljongen och de halverade tomaterna. Salta och peppra. Låt småputtra ca 20 minuter. Tillsätt örterna. Servera med ris eller pressad potatis.

Orginalreceptet är hämtat här.