Studentmat
Igår hade jag problem med blogger hoppas det funkar bättre idag.
Vill hellre se framåt än rota i det förgångna. Ibland kan det dock vara nyttigt och roligt att reflektera lite. För tio år sedan hade jag en matspalt i en studenttidning. Recepten skulle vara enkla, korta och gärna billiga. Saker jag skrev om var tex; Visa vänner välkomna - genom att bjuda på välkomstmiddag vid terminstarten så klart. Cybermat - med bland annat cyberpizzor och en www-wok som höll en frisk från virus (roligt då, jag lovar). Gott efter höstpromenaden - goda grytor som är tacksamma att frysa in. Ja ni fattar. Ingressen såg oftast så här käck ut:
Vad gör man en sen fredagkväll och veckan fullkomligt tagit musten ur en? Ringer efter den vanliga pizzan? Nej, här kommer räddaren i nöden, köttfärs och grönsaker med smak av orienten. Perfekt mat för videokvällen.
I samma nummer som den ovanstående texten fanns det här receptet med som jag ofta lagade privat:
Indonesisk sub
4 port
2 pitabröd
400 g skinka, strimlad
1/2 dl indonesisk soja
1 1/2 tsk curry
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
valfria strimlade grönsaker tex paprika, tomat, zucchini, lök
naturell yoghurt
Strimla köttet och blanda det med sojan och curry i en plastpåse.
Låt marinera svalt, gärna ett par timmar.
Stek köttet i en wok eller stekpanna i några minuter.
Salta och peppra.
Fyll bröden med strimlade grönsaker, kött och ringla över yoghurt.
Det här och andra liknande recept hittar du säkert här.
Gårdagens middag bestod av burritos, varav bilden på pintobönor. Hade förståts funkat lika bra med svenska bruna bönor. Burritos hade för övrigt platsat i det tio år gamla reportaget.
Vill hellre se framåt än rota i det förgångna. Ibland kan det dock vara nyttigt och roligt att reflektera lite. För tio år sedan hade jag en matspalt i en studenttidning. Recepten skulle vara enkla, korta och gärna billiga. Saker jag skrev om var tex; Visa vänner välkomna - genom att bjuda på välkomstmiddag vid terminstarten så klart. Cybermat - med bland annat cyberpizzor och en www-wok som höll en frisk från virus (roligt då, jag lovar). Gott efter höstpromenaden - goda grytor som är tacksamma att frysa in. Ja ni fattar. Ingressen såg oftast så här käck ut:
Vad gör man en sen fredagkväll och veckan fullkomligt tagit musten ur en? Ringer efter den vanliga pizzan? Nej, här kommer räddaren i nöden, köttfärs och grönsaker med smak av orienten. Perfekt mat för videokvällen.
I samma nummer som den ovanstående texten fanns det här receptet med som jag ofta lagade privat:
Indonesisk sub
4 port
2 pitabröd
400 g skinka, strimlad
1/2 dl indonesisk soja
1 1/2 tsk curry
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
valfria strimlade grönsaker tex paprika, tomat, zucchini, lök
naturell yoghurt
Strimla köttet och blanda det med sojan och curry i en plastpåse.
Låt marinera svalt, gärna ett par timmar.
Stek köttet i en wok eller stekpanna i några minuter.
Salta och peppra.
Fyll bröden med strimlade grönsaker, kött och ringla över yoghurt.
Det här och andra liknande recept hittar du säkert här.
Gårdagens middag bestod av burritos, varav bilden på pintobönor. Hade förståts funkat lika bra med svenska bruna bönor. Burritos hade för övrigt platsat i det tio år gamla reportaget.
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home