tisdag, mars 13, 2007

Lycka


Är vänner. Titta vad som kom med posten idag, en CD med tv-programmet då Anthony Bourdain möter sverigeaktuella Ferran Adria. Tack Kristian!

Fick också nyss ett mejl från Peter, utan jag bett honom har han funderat över vilken Zappa-skiva som jag först ska lyssna på för att på bästa sätt lära mig hans musik (vilket han vet att jag vill göra). Dessutom ett hälsning från Andreas som sett en brasseriinspirerad lampa till vårt kök. Såna små saker gör mig så glad!



6 Comments:

Blogger Kristian said...

Har nästan snöat in på Bourdain. Har beställt hans nyaste kokbok och på lördag ska jag se ett program där han visar sina favoritställen i NYC. Samma ställen han berättar om i första kapitlet i Nasty Bits förresten.

tisdag, mars 13, 2007 8:29:00 em  
Blogger Bendel said...

Jag har väl inte missat någon kokbok efter Les Halles-kokboken eller ABs Franska Kök som den heter på svenska?

Nasty Bits är så här långt underhållande. Vilken kanal är det förresten jag ska skaffa om jag inte har den?

Såg du sverigeprogrammet? Det mesta hade jag sett innan men slogs denna gång av att han inte verkade trivas såbra i Sverige. Men det kan jag förstå - en del saker förstod jag inte varför de visade honom tex Designtorget. Undrar vem som gjorde reserch.

Intressant var det också att se vilka han åt gåsamiddagen med eftersom han sa vad han tyckte om den till Åke. (samtidigt ungefär som Åke berättade att han läst hans bok på toan, och han svarade: You should!)

tisdag, mars 13, 2007 8:53:00 em  
Anonymous Anonym said...

Jo jag såg Sverigeprogrammet, på gåsamiddan var ju gräddan av vinskribenter typ Röttorp, Larsson, han i TV4...

Kokboken är den, Les Halles i svensk utgåva. Jag är alltid sist med det nyaste.

BBC Food visar hans tidigare serie, "A cook's tour" - halvtimmes långa avsnitt och det kanske inte skiljer sig så mycket från "No reservations" men kul att se.

Såg ett program där han återvände till Frankrike och Arcachon där hans fars familj kommer ifrån och där de var på somrarna när han var liten, kände igen en del från "Kitchen Confidential".

onsdag, mars 14, 2007 9:53:00 fm  
Blogger Bendel said...

Det som är bra blir sällan gammalt! Så brukar iaf jag tänka om böcker och film. Ville bara kolla att jag inte missat något.

Programmet från Arachon måste varit intressant att se. Det verkar vara läge att skaffa BBC Food.

onsdag, mars 14, 2007 10:07:00 fm  
Blogger Alice said...

Får man bjuda in sig på en tittning?

onsdag, mars 14, 2007 2:54:00 em  
Blogger Bendel said...

Självklart Alice! Vi hörs snart.

onsdag, mars 14, 2007 3:40:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home