torsdag, oktober 25, 2007

Ännu en anledning att hålla sig hemma

Nog för att köttfärsås alltid har en oroande effekt på min mage men brakaren jag ofrivilligt la av när vi såg på tv igår var grymmaste raketen någonsin. Helt utanför min kontroll.

Jag började gråta av maktlöshet. Och samtidigt skratta nervöst.

-Det är nog ett väldigt tryck i din mage nu, sa Åke samtidigt som han lugnande klappade hunden som lämnat min sida av sängen. Mig behöver du inte skämmas för.

Etiketter: ,
6 Comments:

Blogger Ilva said...

Lika bra att du vänjer dig, snart får du se hur mycket av din tid blöjor och dess innehåll kommer att ta och hur konstigt ofta det dyker upp som samtalsämne...

torsdag, oktober 25, 2007 5:53:00 em  
Blogger Bendel said...

Ja, så är det va? Jag tänkte också att jag får vänja mig men med att flera okontrollbara saker kommer att hända mig.

torsdag, oktober 25, 2007 6:02:00 em  
Blogger Viktoria Schiöler said...

Du har i alla fall en bra ursäkt... Det mesta kan ursäktas med en graviditet - det är bra, det behöver man ibland.

fredag, oktober 26, 2007 11:44:00 fm  
Blogger Bendel said...

Jag hoppas att just denna ursäkt håller också, annars får jag låsa in mig även fortsättningsvis:)

Läste att du är arg idag, det är en sån sak som verkar vara smidigt att förklara med en graviditet. Vilket jag gjort vid två tillfällen, ena gången när jag skällde ut en hundägare utan koll på sin jycke, den andra gången ett snorkigt butiksbiträde. Kanske berodde det på grav också för det har jag inte gjort på det sättet tidigare.

fredag, oktober 26, 2007 12:11:00 em  
Anonymous Lotta pladdrig i dag said...

Fysiologiskt är det helt normalt av diverse olika orsaker att man fiser som ett helt menageri när man är gravid , framförallt är hela matsmältningen nersaktad (för att kroppen ska hinna plocka ut maximalt med näring ur maten) med resultat att det hinner bildas mycket mer gaser. Så, nu har biologen i mig fått hålla sitt lilla föredrag och är glad. :)

Nå att det finns ett gäng naturliga förklaringar gör det inte mindre enerverande när kroppen går bärsärk helt utom ens egen kontroll, men man vänjer sig, jag har till och med kommit att fascineras av och nästan njuta av hur kroppen tycks få mer och mer av ett eget liv och är nog lite avundsjuk trots att jag egentligen inte gillar att vara gravid (jag föredrar de där små gosiga sakerna som är resultatet).

fredag, oktober 26, 2007 9:03:00 em  
Blogger Bendel said...

Lotta - Menageri var rätt ord. Har inte märkt av så mkt av fisandet tidigare, kändes som kroppen samlat på sig i flera månader till detta tillfälle:)

Ja, coolt på ett sätt hur kroppen som du säger lever ett eget liv. En uppfattning som även delas av min man varje gång något konstigt med den händer eller om jag berättar om något kroppen gjort. Ska försöka se det mer på det viset.

Hoppas dina gosiga tillfrisknat.

lördag, oktober 27, 2007 5:05:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home