Yoghurtdrottningen
Smugglade ett krus till rummet.
Frukosten på Hostellerie Bérard var utmärkt och så bör det väl vara när den kostar mer än den sjysta maten i hotellets bistro. Jag blev beroende av yoghurten i lerpotta från La Fermière. Gjord på grädde hade den en läcker tjock men luftig konsistens med underbar sötma från äkta vanilj. Skulle kanske passa bättre som efterrätt, särskilt eftersom kärlet rymmer 140 g, men vad tusan, bara yoghurten gjorde resan värd och då tar man alla chanser att äta så mycket som möjligt av den.
4 Comments:
Ja där kom en närbild på yoghurten! Undrade just vilken det var, men den där har jag också smakat i Antibes, men då var lerkrukan brun. Supergod, både den naturella och den med vanilj. Tog med krukorna hem och använder till förvaring av diverse smågrejer. Fina bilder även i föregående inlägg :-)
Jag gillade även den med blåbär, en god kompott ligger i botten så man kunde få den blåbär-yoghurtblandning man själv föredrar.
Sån yoghurt är fantastisk! Jag har ätit fantastisk yoghurt i just den regionen, och så en bitskare variant i grekland. Den där yoghurten låter som en man kan leva på väldigt länge.
Ja just det, bären i botten. Den var liet grand som kinderägg-effekt, det göttigaste längst ner.
Skicka en kommentar
<< Home