onsdag, oktober 21, 2009

La Cadière d'AzurKan inte tänka mig ett så mycket mer romantiskt ställe än La Cadière d'Azur i vinområdet Bandol. Stolt belägen på ett berg i det flacka och gröna landskapet som så här på hösten hade en hel del röda och gula inslag. Vi bodde på det enda hotellet, Hostellerie Bérard. Trivsamt med ett enstjärnigt kök och en enklare bistro. Vi hade en vid utsikt bakom våra turkosa fönsterluckor, och doften av bränt gräs nådde oss ofta då det verkar vara en del av höstbruket på vingårdarna att elda.


Vi bodde i rummet längst bort med öppna fönsterluckor.


Med en nästan 2-åring var det ibland smartare att beställa mat från bistron till rummet än att äta på plats i krogen. Fint krubb.


Frukostbuffén bestod av croissanter, bröd, ostar, chark, frukt och yoghurt att döda för. Och väldigt gott kaffe. Återkommer om detta.


Den fina frukostmatsalen. Samtidigt som vi åt vårt morgonmål såg vi den blekrosaorange solen stiga upp bakom de provencalska bergen.6 Comments:

Anonymous Anna B said...

Att resa med tvååringar ger verkligen andra perspektiv, man är lite extra närvarande, liksom. En bra gunga, en god glass, en ren toalett ;-)
Sådana saker som en fin frukost med toppenyoghurt bär man med sig hela dagen. Verkar varit en fin resa, är snart själv på väg söderut... fast utan barn den här gången.

torsdag, oktober 22, 2009 10:47:00 fm  
Blogger Bendel said...

Jag känner mig så förstådd av din kommentar Anna! Sådana saker som frukostyoghurten bär jag med mig fortfarande.

Hoppas du får en fin resa!

torsdag, oktober 22, 2009 7:43:00 em  
Blogger Kristina Eriksson said...

Ja det låter helt underbart! Vart flög ni, Marseille eller Nice eller? Kunde man sitta ute å äta så här års? Visa gärna fler bilder:)

torsdag, oktober 22, 2009 7:45:00 em  
Blogger Bendel said...

Med en varm jacka eller filt kunde man sitta ute även på kvällen, det kändes som det var svensk majvår i luften. Vi hade ganska kallt första dagarna, och nästan sommarvarmt sista dagarna. Det var ovanligt kallt sa de bosatta.

Det kommer en bunt fler bilder eftersom!

torsdag, oktober 22, 2009 7:51:00 em  
Blogger Bendel said...

Vi flög till St Tropez/Heyures med Ryan Air, kostade ett par hundra styck.

torsdag, oktober 22, 2009 7:52:00 em  
Blogger Bendel said...

Här finns mer att läsa om byn, och stjärnkrogen, skrivet av Raggazze-Elin:

http://www.ragazze.se/2007/11/03/en-stjarna-i-la-cadiere-dazur/

torsdag, oktober 22, 2009 8:07:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home