måndag, augusti 30, 2010

Morotspaj



Känns lite 80-tal, I know, men vad är det för fel på det? Och förresten har jag använt 2000-talstjusiga morötter.

150 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

1 stor gul lök
5 mellanstora morötter
smör
1/2 - 1 tsk salt
svartpeppar efter behag
en skvätt pressad lime
1 vitlöksklyfta
3 ägg
2 dl mjölk
1 1/2 - 2 dl ost, riven, lagrad

Blanda smör (i bitar) och mjöl med fingrarna eller i en matberedare till en småklumpig massa. Häll i vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda 10 minuter i 200 grader.

Hacka löken och riv morötterna. Fräs löken och morötterna i smör i ca 10 minuter. Salta och peppra. Pressa i lite limesaft och vitlöken.

Rör ihop ägg och mjölk. Lägg morotsfräset i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda ca 30 minuter i 200 grader.




6 Comments:

Anonymous Anna B said...

Morotspaj med lime lät gott. Vad hade du för ost i själv?

fredag, september 03, 2010 3:39:00 em  
Blogger Bendel said...

Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

fredag, september 03, 2010 5:00:00 em  
Blogger Bendel said...

Det var det enda som inte blev helt lyckat med min paj, osten, så jag råder verkligen att använda en lagrad bra, typ Västerbotten.

fredag, september 03, 2010 5:00:00 em  
Blogger Kristina Eriksson said...

Det är väl inte 80-tal:), det är ju supermodernt vettja!!

fredag, september 03, 2010 5:01:00 em  
Anonymous Anna B said...

Blev det för lite stuns i den du använde, även med limen?

söndag, september 05, 2010 8:03:00 em  
Blogger Bendel said...

Ja, och jag vill einte använda mer lime eftersom jag tror att den skulle dominera för mycket. Btw så var pajen godast dag 2.

söndag, september 05, 2010 8:35:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home