Vatten-navelskåderi
För ca 10 år sedan öppnade berömda Waterbar i ultracoola minivaruhuset Colette i Paris. Därefter har det passerat en hel del vattentrender. Men först nu har nörderiet börjat sprida sig bredare. Vin & sprit skriver på deras hemsida:
Förutom valet mellan stilla och bubbligt har det inte varit så mycket snack om vattnet tidigare. Men nu är det dags att börja fundera på ursprung, salt-, mineralhalt, smakkaraktär, bubbeltyp, serveringstemperatur och mycket annat.
Såg för ett tag sedan ett liknande uttalande av Filip Wretman (son till Tore) som är vattensommelier på Ritz Carlton i New York, läs här. Han har för övrigt en enkel tumregel:
Vatten utan kolsyra till varmrätt och vin, vatten med kolsyra till efterrätt, ost och före maten.
Filip nämner även norska Voss som en favorit, som var det enda vatten som serverades på designhotellet Puro och dess beach i Palma, där jag var förra veckan. En liten flaska kostade 70 kr.
Nu finns även en vattenbar i Stockholm, i restaurangen Locanda (som jag kanske ska ge en ny chans).
Förutom valet mellan stilla och bubbligt har det inte varit så mycket snack om vattnet tidigare. Men nu är det dags att börja fundera på ursprung, salt-, mineralhalt, smakkaraktär, bubbeltyp, serveringstemperatur och mycket annat.
Såg för ett tag sedan ett liknande uttalande av Filip Wretman (son till Tore) som är vattensommelier på Ritz Carlton i New York, läs här. Han har för övrigt en enkel tumregel:
Vatten utan kolsyra till varmrätt och vin, vatten med kolsyra till efterrätt, ost och före maten.
Filip nämner även norska Voss som en favorit, som var det enda vatten som serverades på designhotellet Puro och dess beach i Palma, där jag var förra veckan. En liten flaska kostade 70 kr.
Nu finns även en vattenbar i Stockholm, i restaurangen Locanda (som jag kanske ska ge en ny chans).
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home