Rustik gris
Årets Kock 2007 har tema rustik elegans. Tillbaka till rötterna och äkthet. En huvudråvara är unggris och kockarna ska själva få åka ut till Slakthusområdet och välja detalj. Detta får mig att tänka på måltider som jag ätit framför allt i Spanien, alltid goda i sin enkelhet, typ dessa:
Unggris på stämningsfulla Hotel España i Barcelona, läs mer här.
Rustikt värre i Baskien, den lokala krogen i byn Esteban.
Vilket osökt leder mig in på de svartvita baskiska grisarna som bor i sådana här hus. 1929 fanns 158000 sådana, 2000 fanns bara 1500 kvar. Nu ökar beståndet lite, 2004 var de 2000.
Uppdatering:
Såg att fler skrivit om Årets Kock. Och apropå den tävlingen så går jag och funderar över om jag ska tacka ja till att träffa förra årets vinnare och äta mat som inspirerats av hans vinnarresa till Oman som han bloggar om här.
Unggris på stämningsfulla Hotel España i Barcelona, läs mer här.
Rustikt värre i Baskien, den lokala krogen i byn Esteban.
Vilket osökt leder mig in på de svartvita baskiska grisarna som bor i sådana här hus. 1929 fanns 158000 sådana, 2000 fanns bara 1500 kvar. Nu ökar beståndet lite, 2004 var de 2000.
Uppdatering:
Såg att fler skrivit om Årets Kock. Och apropå den tävlingen så går jag och funderar över om jag ska tacka ja till att träffa förra årets vinnare och äta mat som inspirerats av hans vinnarresa till Oman som han bloggar om här.
5 Comments:
Det tycker jag bestämt att du ska göra, så att vi får ses!
Aha, nu har jag bestämt mig - see you!
Åh, jag önskar att dina grisbilder vore lite större.
Kanske gör jag om dessa så de blir lite större, hur som helst kommer jag fortsättningsvis ha stora grisbilder. Kul att det finns fler som gillar grisar!
Sami’s Cafeteria is a full-line food service company for Corporate Catering, Breakfast Platter, American Box Lunch and Catering Menus.
Corporate Catering -
Skicka en kommentar
<< Home