Bockholmen
Jag har en förmåga att få baksmälla då jag jobbat hårt ett tag och sedan kopplar av. Idag är det så.
Igår hade en förening jag är medlem i årsmöte på Bockholmen i Stockholms innerskärgård. Redan när jag var där och rekade och träffade Marcus (restaurangchef) och forne landslagskocken Mathias Pilblad (ägare, kökschef) kände jag att föreningsmötet skulle bli bra. De är så serviceinriktade, proffsiga och sköna.
Stämman hade flyt. Och sedan berättade Mathias både om maten (se nedan) och om stället på ett sätt som charmade både män och kvinnor. Att den trerätters vi åt var fantastisk god och perfekt tillagad behöver jag väl nästan inte säga.
Mellan mandelpotatiskrämen och löjromen låg en skiva friterad, krispig kavring.
Varmrätten som jag inte fick på bild eftersom jag och Jon var så inbegripna i ett samtal om gamla bruksorter bestod av en kalv som stannat vid optimal innertemperatur.
Efterrätten serverades i konserveringsburkar. Kändes rustikt och svenskt. Liksom persiko-jordgubbskompotten med kardemummasmak.
MENY
löjrom
mandelpotatiscréme, chalottenlök, dill, olivolja, balsamico
kalv
entrecote, plommontomat, grön sparris, citrontimjanpotatis, rostad färskpotatis
pannacotta
vanilj, kardemumma, persika, hasselnötscrisp
Mina bordsgrannar hade jag många och långa samtal med, framför allt om samhälle, mat och media; Jon, Eva, Katarina och Gunilla.
Igår hade en förening jag är medlem i årsmöte på Bockholmen i Stockholms innerskärgård. Redan när jag var där och rekade och träffade Marcus (restaurangchef) och forne landslagskocken Mathias Pilblad (ägare, kökschef) kände jag att föreningsmötet skulle bli bra. De är så serviceinriktade, proffsiga och sköna.
Stämman hade flyt. Och sedan berättade Mathias både om maten (se nedan) och om stället på ett sätt som charmade både män och kvinnor. Att den trerätters vi åt var fantastisk god och perfekt tillagad behöver jag väl nästan inte säga.
Mellan mandelpotatiskrämen och löjromen låg en skiva friterad, krispig kavring.
Varmrätten som jag inte fick på bild eftersom jag och Jon var så inbegripna i ett samtal om gamla bruksorter bestod av en kalv som stannat vid optimal innertemperatur.
Efterrätten serverades i konserveringsburkar. Kändes rustikt och svenskt. Liksom persiko-jordgubbskompotten med kardemummasmak.
MENY
löjrom
mandelpotatiscréme, chalottenlök, dill, olivolja, balsamico
kalv
entrecote, plommontomat, grön sparris, citrontimjanpotatis, rostad färskpotatis
pannacotta
vanilj, kardemumma, persika, hasselnötscrisp
Mina bordsgrannar hade jag många och långa samtal med, framför allt om samhälle, mat och media; Jon, Eva, Katarina och Gunilla.
5 Comments:
Lyckat! Härligt! //Frida
Så det gick bra iallafall! Jag visste det!
Jo, det blev ett mycket smidigt årsmöte. Tack, vad ni är rara!
Nä, men vad fan, friterad kavring, det vill jag ha!
K- sjyst, eller hur? Sånt jag också gillar. Passasde fint till potatiskrämen och löjromen som behövde en annan konsistens för att bli riktigt bra.
Skicka en kommentar
<< Home