fredag, januari 04, 2008

Vurma-Vurma-följetong


Minidammsugare, gillas utav mig som inte ätit en sådan sedan 86. Goda var de också, mycket för att de var små.
Mer om Vurma.5 Comments:

Blogger Lagers tabberas said...

Väldigt mycket vurm om Vurma - men det är inte min sak - det kanske är bra, vad vet jag...jo förresten jag gjorde en intervju där en gång och kaffet och mackan till var skitdyrt, Björn Kjellman var det som jag intervjuade.
Så till de där dammsugarna. För åtta år sedan skrev jag om petifourerna på Edsbacka, de små bakverken som man trycker i sig när man redan trodde att man inte kunde få ner mer, men som gör så mycket gott med systemet och sockernivåerna.
Esbackaköket hade fått en ny liten konditor vid sidan om min hustru. Han var knappt torr bakom öronen , men kaxig som få och gjorde om hela petifourutbudet till små munsbitar, nästan som dockskåpsmat. Det var nytt och raffinerat, spännande och elegant. De små dockdammsugarna var helt enkelt en käftsmäll mot allt som gjorts tidigare av typen och ett jättegarv åt Delicatos smaklösa sockerbomber.
Nu vet jag att de kommer tillbaka - inte på Edsbacka utan på Frantzén/Lindeberg som öppnar i månadsskiftet i gamla Mistrals lokaler. Det är nämligen Daniel Lindeberg som designade minidammsugarna först. Det var han som var den oöverträffat kaxige ungdomen som tog för sig och fick en av Edsbackas desserter att hamna på omslaget till Gourmet i all sin elegans och vid sidan av dammsugarna.

J

lördag, januari 05, 2008 9:47:00 em  
Blogger Bendel said...

Dockdammsugarna måste samtidigt ha varit en käftsmäll mot det jobbigt pretentiösa som inte är ovanligt på krogar med ambitioner. Tack för historian, gör mig ännu mera intresserad av Frantzen/Lindeberg. Har då jag haft möjlighet följt deras sköna blogg.

Jo, det är extra mkt Vurma nu eftersom det nästan är enda stället som givit mig något vettigt att nämna den senaste månaden med färsk bebis. Men också för att jag tycker att de förtjänar det. De lyckas alltid charma mig på något sätt då jag tittar förbi, i utbudet, genom att alltid vara uppriktigt trevliga eller bara genom att ha en skylt där det står "Vi tar kort"till skillnad mot den vanliga "Vi tar inte kort-skylten". Dessutom är det enda stället med vettigt bröd på min del av Kungsholmen.

lördag, januari 05, 2008 10:45:00 em  
Blogger Lagers tabberas said...

Jag är så full av avund mot Er som kan gå med bäbisar i stan och slinka in och sitta och fika. Här har vi bara stora centrumhallar att sitta i. Ska man åka in till city tar det sin lilla tid.
Å andra sidan har vi ju skogen runt hörnet och trädgården

söndag, januari 13, 2008 4:22:00 em  
Blogger Bendel said...

Än har jag mest slunkit förbi caféerna och köpt med mig, men snart är jag nog mogen för att fika på plats också. Gillar dock att ha det tillgänligt nära mig. Liksom det är praktiskt att ha ICA, Apotek mm bredvid. Men det är för och nackdelar med att bo i stad, liksom utanför. Det är inte så dumt med skog och trädgård heller. Det kan jag längta efter ibland.

tisdag, januari 15, 2008 8:43:00 em  
Anonymous malla said...

jag och mina vänner tycker inte att vurma är skitdyrt dock inte billigt heller men vadå??? det är ju så himla mycket gott och på alla vurmorna har dom ju bullarna & brödet allt som dom bakar själva på kungsholmen. trevlig personl för de mesta, super mysig inredning på alla 3 vurmorna!!! underbara luncher- vurma är aboslut de bästa fiket i stockholm.

onsdag, januari 23, 2008 7:23:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home