onsdag, juli 09, 2008

The hanging brochette


Läste om det nya tricket på en NY-krog med hängande grillspett som en rolig grej man kan ha mindre bitar av fint/dyrt kött på. Målgruppen är den kostnadsmedvetna gästen. Vad mer krogarna kommer hitta på för att justera de höjda råvarupriserna, undrar skribenten. Små bitar var det inte på det hängande grillspettet jag beställde för fyra år sedan på en krog i franska Biarritz.

13 Comments:

Blogger Jessika said...

men idén är väl inte ny? Det finns ju någon gryta där man binder upp köttet med tråd och sedan binder upp det så att köttet hänger från en pinne ner i buljongen och såna grillspett har jag också sett fast jag vet inte var.

onsdag, juli 09, 2008 8:52:00 em  
Blogger Bendel said...

Nej, den är inte ny, det finns varianter på den i många länder, osv. den lanseras bara som ny, och jag tycker att det är lite fånigt.

onsdag, juli 09, 2008 9:01:00 em  
Blogger Bendel said...

Med den menar jag alltså det hängade spettet.

onsdag, juli 09, 2008 9:44:00 em  
Blogger Jessika said...

Jo, man återuppfinner liksom hjulet flera gånger om.

onsdag, juli 09, 2008 9:52:00 em  
Blogger Bendel said...

men hur krogarna kommer hanterade höjda råvarupriser blir intressant att se, en del har ju redan höjt priserna på sina rätter, men tricket att presentera (gamla) nyheter för att kunna använda mindre av något dyrt kommer nog att få konkurrens

onsdag, juli 09, 2008 9:57:00 em  
Blogger Jessika said...

Jag lär ju knappast gå oftare på restaurang, det är ju uppenbart. Kebabplejset i bostadsområdet är helt okej.
Det påminner mig lite om när krogvärlden "upptäckte" oxbringa. Om de inte ska tulla på råvarorna så lär det som står i tur vara att nalla på portionsstorleken eller öka andelen av det billigare på bekostnad av det dyrare.

Köttet på snöre heter Boeuf a la tricelle

torsdag, juli 10, 2008 8:34:00 fm  
Blogger Bendel said...

Sådana subtilare saker som en del medvetna restauranger redan gör. I sverige, på bättre medelkrogar, kommer det nog inte märkas så mkt. Iaf inte i sthlm, och inte på ett tag, eftersom priserna redan är ganska höga.

Men jag skulle vilja tita närmare påd detta.

torsdag, juli 10, 2008 9:39:00 fm  
Blogger Bendel said...

titta

torsdag, juli 10, 2008 9:39:00 fm  
Blogger Jessika said...

länken är bruten tyvärr

torsdag, juli 10, 2008 12:02:00 em  
Blogger Anna-Eva said...

Jag tycker att det kan vara intressant om livsmedelsidkare(såväl i handeln som på restaurang) kan lära oss konsumenter att äta enklare styckningsdetaljer. En välhängd högrev kan exempelvis serveras som biff och är mycket godare än både ryggbiff och filé enligt min mening.Så länge de inte höjer priserna på det enklare köttet också. Jag är till exempel väldigt sur på en välbesökt sommarkrog här i Helsingborg som bytt ut oxfilén mot rostas. De skriver i menyn oxfilé inom parentes rostas och tar samma pris för rätten som innan. Fy! Själv ska jag ge mig på att grilla färsk oxbringa under semestern hade jag tänkt, det har jag aldrig provat förut. Det ska bli som en riktig argentinsk asado hade jag planerat.Nu har jag bara två nätter kvar..

lördag, juli 12, 2008 7:36:00 em  
Blogger Bendel said...

Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

lördag, juli 12, 2008 9:04:00 em  
Blogger Bendel said...

Jag jobbade åtta år på Svensk Köttinformation, delvis med den missionen att de enklare styckningsdetaljerna skulle vinna mera mark. Det var aldrig någon lätt uppgift, men men de trender som råder nu borde det vara lite enklare. En riktig rostas, den filéliknande delen på rostbiffen som är mycket godare och har mera smak än filén, ska inte kallas filé men borde användas mycket mer, jag kan absolut betala lika mkt och nästan mer för den. TYvärr, om man ska återgå till butikerna, verkar man fortfarande ta vad som helst från rostbiffen, skära runt, och kallar för rostas. Det godaste nötkött jag ätit var rostas från en välhängt djur.

Heja dig de sista två nätterna!

lördag, juli 12, 2008 10:32:00 em  
Blogger Kinna said...

Tycker mig känna igen den här sortens spett från en gång då jag var på Grill (innan det brann). väldigt gott!

fredag, juli 18, 2008 2:31:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home