lördag, juli 12, 2008

SommarMiddag: Först åt vi vattenmelon med smakrik fetaost, kryddat med färsk mynta och nymald svartpeppar. Sen åt vi kronärtskocka med smör och flingsalt. Därefter ugnsstekt lax med senap-, dill- och gräslökssås. Och färskpotatis så klart. Lättöl. Avslutade med myntamarinerade svenska jordgubbar och lättsockrad vispad grädde. Utifall ni undrade.
6 Comments:

Blogger Jessika said...

Egenplockade kronärtskockor?

Ser jättegott ut. Jag har udnerskattat mynta som ört. Upptäckte den i år typ, men då var det med besked å andra sidan med ett Karin Franson recept.

lördag, juli 12, 2008 11:14:00 em  
Blogger Bendel said...

Om det ändå så vore! Nej jag spontanhandlade kronärtskockorna på bästa Daglivs Klippet utan att kolla varken ursprung eller pris. Olikt mig, men de var så fina!

Jag har också uppgraderat mynta igen.

lördag, juli 12, 2008 11:39:00 em  
Blogger Jessika said...

Jag har underskattat hur snabb man måste vara i putsandet av kronärtskockor för att inte hjärtat ska bli brunt direkt. Det var först när jag stod mitt i rensandet som jag insåg att jamen kronärtskocka är ju släckt med tistel på något sätt. Där klickade det för amatörbotanisten ;).
På senare tid har jag köpt redan inlägda kronärtshjärtan, ibland ett märke med feta ost (butiksblandning) ibland utan (zeta på burk)

söndag, juli 13, 2008 1:26:00 fm  
Blogger Jessika said...

off topic (nja sådär), vid vilken ålder börjar man ge barnet lite mat? Är du väldigt ambitiös och gör all barnmat själv?
(här kommer draget till varför jag läser växtfysiologi in ;) dödlig nyfikenhet)

söndag, juli 13, 2008 12:07:00 em  
Blogger Bendel said...

Jag äter inte kronärtskockor så ofta men då jag gör det brukar jag koka i lättsaltat vatten och äta direkt. Älskar duttandet med att äta bladen med bara lite smör och salt först. Längtar nog efter att kunna göra det med sonen om jag tänker efter.

Maken gillar också redan inlagda hjärtan.

söndag, juli 13, 2008 12:08:00 em  
Blogger Bendel said...

Jag gillar nyfikenhet! Man kan börja med smakportioner vid 4 mån ålder. Jag kom igång mer ordentligt vid 6 av olika anledningar, tex mättade bröstmjölken fortfarande, vi reste osv. Nu är han snart 7 1/2 mån gammal. Och just nu lagar jag lika mkt som köper, beror mkt på vad han äter, tex majsgröt som jag helst köper. Gissar att det kommer bli övervikt på hemlagat, vill dock att han ska gilla både och eftersom tex är smidigt att ta med färdigt. Btw har han hitills gillat allt jag introducerat för honom, och jag ammar fortfarande.

söndag, juli 13, 2008 12:38:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home