tisdag, augusti 25, 2009
Om mig
- Namn: Bendel
- Plats: Stockholm, Kungsholmen, Sweden
Jag började jobba med mat innan det blev hajpat, för 15 år sedan. Det här är en privat blogg som bara skrivs i uppdrag av mig själv även om jobbrelaterade händelser ibland kommenteras.
Previous Posts
- Till fredagsölen på jobbet
- Söndagströst
- Kort om Verona
- Zubrówka
- Augustilunch i Rom
- Rutan undercover igen
- Mättande gryta med bondbönor och pasta
- Bläckfiskgryta enligt Gustavo
- Perfekt sommarläsning
- Blåbär
Länkar
- Aglio e olio
- Bacon
- Brax on food
- Christoffers mat
- Curious
- Daniel Roos
- En penna i köket
- Ett annat New York
- Foodnet
- FruHatt
- Husmodern
- Kardemumma
- Kristinas Kastruller
- Lagers tabberas
- Lata mamman
- Lucullian delights
- Längst in i skafferiet
- Matforum
- Mat och blommor
- Mat och politik
- Mia Öhrn
- Matälskaren
- Mormors mat
- Nyfiken på mat
- Petite France
- Ragazze
- Rebecca´s kitchen
- Ruhlman
- Skrivarmamma
- Skånska skafferiet
- Smaskens
- Taffel
- Tankar från 39:e gatan
- The foodie sthlm
- The Food Section
- Ung och arg
9 Comments:
Ha, ha, ha så kul. Kan man få tag på broiler idag?
Tror inte det, iaf inte betecknat som broiler, iof kan jag inte påstå att jag letat. Ett tidsdokument.
Undrar jag vilken typ av kokböcker våra barn kommer att se som tidsdokument.Själv bläddrar jag gärna i mammams gamla Milda kokböcker.
Men Mildarecepten var ofta hyggliga, om man byter ut margarinet till smör. Ja undrar det? Måste klura på d et för det är ju en jätteintressant fråga.
Åh, jag tror det är böcker av typen "supermaten du blir frisk av"
Jag brukar fascinerat köpa husmoderns presentböcker. Där kan man hitta en hel del recept (sköldpaddssoppa t ex), etikettsregler som serverar man jägarmästaren före professorn? Och ett allmänt tidsdokument.
Anna - det tror jag också!
Jessika - etikettsregler säger nog också mycket om samtiden.
Wow, inte undra på att matintresset ökat med nutidens mer... smakfulla formgivning av kokböcker!
Läser man kokbäcker och mattidningar från 70-talet eller tidigare så heter det ju alltid "broiler". Och bilderna ska vi ju inte ens tala om!
Jag har fårr ärva kokböcker och tidningar från min morbror, det mesta daterat innan -85. Man blir hfascinerad, minst sagt.
Skicka en kommentar
<< Home