söndag, november 22, 2009

F/L, hela menyn

Det här inlägget är mest en anteckning till mig själv. Lustigt nog råkade en annan bloggare vara på Frantzen/Lindeberg samma kväll som mig, han har skrivit en utförlig rapport om besöket.


Dillstrut med syrlig blomkålscréme, löjrom från Kalix och gräslök

Rillette på dilammbog från Pyrenéerna, mynta och ärter

Potatislök från Linnés Råshult i två texturer, rålakrits, 25-årig vinäger och atsinakrasse

Muscatpumpa med krispig parmesan, tryffelpuré, saltrostade pumpakärnor och pumpakärnsolja

Pärlpotatis med kaviar, ostronblad och purjolök

Kyld majssoppa med apelsinyoghurt, dragon och morot

Majonnäs smaksatt med rostad vitlök, timjan, brynt smör och krispigt kycklingskinn

Lättkokta betor Aigre-doux från F/L:s egna trädgård i Katrineholm, rostade valnötter, olja från äppelkärnor, blasten från den vita betan och morot

Anklever Poche-grillé med Medjodadel, citron, kanel från Sri Lanka, saffran och karamell

Späd rotselleri Tarte fine med tryffelsmör, kastanjer, muskotnöt, oxmärg samt kastanjehonung och arganolja

Hel marulk tillagad i tre timmar under grisfett, torkat bröd, rötter från Katrineholm syrade i vassle, lättvispad grädde med smak av rökt späck samt kallpressad rapsolja från Bornholm

Fattiga riddare med 100-årig vinäger, parmeggiano reggiano, silverlök och tryffel

Lantkyckling från Janzé i två serveringar. Rillette på låret, svampcréme, jordärtskockschips kryddade med torkad Karljohansvamp samt syrlig grädde berikad med gult vin och miso. Bröstet bakad i gryta med halm och färska lagerblad, trattkantareller, puré på ugnsrostad jordärtskocka, vit miso samt brynt smör, hasselnötter och gult vin

Tour de France 2008 (6 ostar presenterade av Ulf Elfving eller Stellan Skarsgård)

Infuserad fänkål med rå grapefrukt, ingefärsglass, spansk körvel, pollen från bin och fänkål

Höstäpple från F/L:s trädgård med lagerbladsglass, smörstekt brioche, pekannöt och stekjuice


Björn Frantzen


Mignardises
- Vitchokladtryffel smaksatt med rosenvatten och vanilj
- Mjölkchokladtryffel smaksatt med Myers´s Rum
- "Mariekex"
- Karamell "du Jour"
- Sura band smaksatt med cola
- Yuzumarmelad
- Marsmallow smaksatt med viol
- Nougat Montlimar med marconamandlar, pistaschnötter från Sicilien och hasselnötter från Piemonte
- Cheeseburgare version 2.0 med senap och ketchup





7 Comments:

Blogger Jessika said...

SMÖRSTEKT brioche
Briocher innehåller ju inte väldigt mycket äggulor och smör till att börja med så vad sjutton, smörstek den också ;).
Vad är ostronblad?

söndag, november 22, 2009 2:31:00 em  
Blogger Bendel said...

Så klart, smörextravaganza är aldrig fel! :)

Vet inte exakt hur ostronbladen kom till, kanske hade de torkats i ugn eller nåt sånt, annars var det precis som det låter, små ostronblad.

söndag, november 22, 2009 2:57:00 em  
Anonymous Anna B said...

Kul lista, återigen tack1

söndag, november 22, 2009 7:10:00 em  
Anonymous Anna B said...

Förresten hade Alf en bild här på färska ostronblad: http://dricks.taffel.se/taffel/2009/07/11/champagne-och-ostronblad/. Läste ngnstans att de odlades på fickrent och därför "plockade upp" smaken. Vet ej om det stämmer

söndag, november 22, 2009 7:12:00 em  
Blogger Bendel said...

Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

söndag, november 22, 2009 7:45:00 em  
Blogger Bendel said...

Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

söndag, november 22, 2009 7:45:00 em  
Blogger Bendel said...

Tack själv Anna för länken till ostronblad! Jag minns det som något krispigt men det måste vara det gröna på potatisen som är ostronbladen. Uppdaterade detta inlägg med en bild på rätten.

söndag, november 22, 2009 7:46:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home