onsdag, november 17, 2010

"Delad gris är dubbel glädje"



Så sa min gamla vän Frida när vi åt spädgris på Mäster Anders. Är man två kan man beställa en sådan halv lillgris som på bilden. Till det serveras smörigt pumpamos, surkål och sås med smak av fänkål. Syndigt gott. Det var bara en magkänsla som stoppade mig från att gnaga av det sista köttet från bakbenet.

Det fick bli ananasvariation till dessert - chips, sorbet och salsa - rätt val efter spädisen.




6 Comments:

Blogger A said...

Jag som är uppväxt på landet och härdad sedan barnsben. Trodde jag. Men nej, jag hade inte kunnat äta den där lilla grisen utan att gråta :)
/Anna-Eva

söndag, november 21, 2010 9:37:00 fm  
Blogger Bendel said...

Men den dog inte förgäves, vi åt upp varenda gnutta på den. :)

söndag, november 21, 2010 1:40:00 em  
Anonymous Anna B said...

Ojojoj så gott! Och smörigt pumpamos... snyft!

tisdag, november 23, 2010 7:54:00 em  
Blogger Kristina Eriksson said...

ja det var strongt av dig...sambon har ju massor av sådana på sitt jobb å de ju är sååå fina!!

onsdag, november 24, 2010 10:13:00 fm  
Blogger Bendel said...

Anna, mycket gott, dessutom är Mäster Anders ett förbaskat skönt ställe. Kvarterskrog på riktigt, bistro på centraleuropeiskt vis med skvallerspeglar och allt. Är så glad att det är nära dit hemifrån mig.

Kristina, faktum är att jag även älskar levande grisar, tycker att det är bland det sötaste och smartaste djur som finns.

onsdag, november 24, 2010 10:17:00 fm  
Anonymous Anna B said...

Ja men det borde jag ju prova nästa gång i sthlm !

onsdag, december 01, 2010 7:58:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home