fredag, mars 16, 2007

Nytta och nöje

Precis när jag skrivit färdigt en text om gårdagen kraschade Blogger och den försvann. Det får bli lite bilder istället. Jag ska gå och vila, är helt paj efter några tuffa dagar.


Stiliga Ponthus Frithiof berättar om de storslagna planerna för hans nya restaurang med 250 sittplatser på Brunnsgatan 1. Just nu är där bara ett bygge, öppning inom ett par månader.


När kökschefen Andreas Hedlund talar om hur köket ska att se ut är det lätt att se framför sig. Även eget "lärlingsystem" och bageri väntar.


På Pontus by the Sea. Tvärs över middagsbordet blir Ljung och Asplund (Expressen) charmade av Kaarstad (ICA-Kuriren).


Cheng föreläste som bara hon kan göra om trender.

En variant på vinnarrätten i Årets Kock 2007. Korv gjord på sidfläsk, kotlett, jordärtskockspuré med bacon och rotfrukter med citron. Perfekt avvägt och gudomligt gott!
Förrätt: Musselsoppa med gös och persiljesmör. I soppan låg små, små kuber av morot som innehöll massor med smak och var perfekta i konsistensen.
Efterrätt: Rabarberbrulee och rabarbersorbet. Behöver inte säga något mer va?
Allt signerat av Tommy Myllymäki, Årets Kock 2007.


Mitt bland korvarna; Årets Kock 2007. En jordnära mästare!
Har redigerat texten lite när jag såg på den med mindre trötta ögon.