Mackmyra
Fjäderholmarna
Eftersom vännen Kristian äger Mackmyra-whisky i en tunna på Fjäderholmarna åkte vi dit och gjorde en koll. Vi gick först en guidad visning i spritmuseet och lagret och deltog sedan i en provning (jag doftade dock bara). Som den novis jag är på denna ädla dryck lärde jag mig lite nytt och fick även några skrönor med mig hem.
Whiskyn lagras i tre olika sorters fat; nytillverkade svenska i ek från Visingsö, eller tömda efter en omgång sherry eller bourbon. Det första tillståndet som behövs (14 st totalt) för att starta upp en produktion är det från Sprängmedelsverket.
Va, Grillbritt, det är ju jag! I alla fall Tesse och Peters smeknamn på mig. Det måste vara så att de köpt en tunna till mig i smyg. Kanske får jag den nästa gång jag fyller år.
Åh, så god denna lunch på Fjäderholmarnas Krog var! Perfekt stekt strömming med krispig yta, tjockt mos och fasta lingon. Till brödet serverades gult och milt syrligt Ålandsmör.
8 Comments:
Lingon och strömming är ju bara så gott!
Jaa! Dessa strömmingar hade dessutom omärkbara ben.
Ska se om jag hittar numret på tunnan i mina papper. Om jag har tur fick jag med den på bild.
Hoppas!
Näpp, inget nummer på tunnan ifråga... jaja, min del var därinne nånstans!
vi var där i söndags, så såg du en liten vilding kasta köttbullar inne på fjäderholarnas krog så var det delar av ragazzeredaktionen :)
Och alla tunnor såg välmående ut:)
Vildingar såg jag men ingen som kastade köttbullar:) Vilket sammanträffande! Hoppas jag känner igen er om det händer igen.
Inte så konstigt förresten att jag missade er Elin. Kom jut på att vi var där i lördags.
Skicka en kommentar
<< Home