måndag, maj 14, 2007

Terreno Vinbar och Kungsholmen


I det blandade Kungsholmsvimlet syntes en hel del kända ansikten, inte minst krögaren Melker Andersson själv.

Terreno är en vinbar och restaurang, det är också en vingård i Italien som ägs av svenskar. Vi -jag, maken och två vänner på besök från Göteborg - köpte vinkort för några hundringar. Dem stoppade vi i valfria vinautomater (ca 20 st) som gav 4 centiliter trycket och samtidigt drog en summa från kortet. På detta sätt provade vi ett tiotal viner och en grappa.

Efter denna angenäma start på kvällen fortsatte vi till Kungsholmen. Detta ställe beskrivs ofta som en upmarket foodcourt och en stimmig mötesplats. Jag kan bara hålla med. Stämningen var på topp då vi kom vid 20-tiden.


Till förrätt delade jag en delikatesstallrik med K och V och åt bland annat rökt ål med kapris, syndigt god gåslever (fy på mig) och färskpotatis med löjrom.


Till huvudrätt fick det bli vedugnsbakat chobezbröd med libanesisk kyckling från Bread Bar. Brödet var frasigt, kycklingen mild men fick skjuts av en liten bit smal pepprig och köttig korv. Till detta frisk och syrlig tabboleh. Hade planerat en efterätt men det var omöjligt att få ned en smula till då det var dags.

K beställde denna tjusiga och generösa bentolåda.
Vi åt alla olika rätter och blev nöjda. Det var vällagat rätt och slätt. Portionerna så stora att en promenad efteråt var en nödvändighet.2 Comments:

Anonymous Kristian said...

Åh, var det han som var Melker? Tittade åt helt fel håll när ni pekade diskret.

tisdag, maj 15, 2007 2:04:00 em  
Blogger Bendel said...

Han var lite här och där, såg ärligt talat mycket sliten ut. Borde nog ha legat i en säng istället.

tisdag, maj 15, 2007 2:11:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home