torsdag, oktober 16, 2008

Vad brukar ni göra med lamminälvorna?


Funderar över att göra paté, då kan jag använda både hjärta och lever (sorry jycken). Samtidigt har levern så mild och fin smak att jag helst skulle vilja äta den stekt på en salladsbädd eller liknande (inte stuvad).



9 Comments:

Blogger Lagers tabberas said...

Var har njurtalgen tagit vägen?
Lvern är underbar lätt halstrad, rosa inuti.
Njurarna skivar jag och steker i smör. Efter halva stektiden lägger jag i skivade champinjoner. Så alldeles mot slutet vispar jag ihop vispgrädde med en matsked fransk torr senap och låter koka ihop. Servera med ett gott ris och nymald peppar.
Hjärtat är fint att rimma och sedan torka.

torsdag, oktober 16, 2008 10:36:00 em  
Blogger Patrik said...

hjärta kan man stoppa med lök och brödsmulor, linda in med bacon eller nåt och ställa i form i ugn med kycklingfond på botten

lammnjure är det godaste som finns på två olika sätt: (1) dela i bitar, panera med kajennpeppar och mjöl, stek i smör, häll på en gnutta fond, vitt vin och worcestershiresås (2)stek brödsmulor, ställ åt sidan, fräs lök, stark curry av valfri sort, fräs, dela njurar i små bitar, stek några minuter med löken, portionera ut i swmå formar, häöll grädde över och toppa med brödsmulro, ugnen tills brunt

fredag, oktober 17, 2008 8:20:00 fm  
Blogger Bendel said...

Lagers t - jag vet inte, fick inte med den, fick inte ens inälvorna först för att man tagit för givet att jag inte ville ha dem. Tack för fina recept, blev extra sugen på njurreceptet.

Patrik, vilken tur att jag fick så många njurar eftersom jag blev väldigt sugen på dina njurrecept med. Tack!

fredag, oktober 17, 2008 2:59:00 em  
Blogger Jessika said...

Njure kokt/tillagad i sitt eget fett ska tydligen vara nåt alldeles speciellt.

Själv undviker jag allt sånt. Patrik är duktig på inälvsmat. Kolla in hans recept på fyllt hjärta.

söndag, oktober 19, 2008 12:46:00 em  
Blogger Bendel said...

Jo, det var lite synd kanske att jag inte fick med fettet. Annrs har jags parat lite späck för att kunna ta med i ev paté mm.

Tjuvkikade hos Patrik, blev inspirerad, men har inte hunnit följa upp.

söndag, oktober 19, 2008 12:58:00 em  
Blogger Jessika said...

Om du inte har kvar hjärtat så finns de ju billiga i kyldisken.

söndag, oktober 19, 2008 1:11:00 em  
Blogger Bendel said...

Jag har tre hjärtan i frysen:)

söndag, oktober 19, 2008 1:13:00 em  
Blogger Jessika said...

Coolt -- bara att sätta fart :)

söndag, oktober 19, 2008 3:39:00 em  
Blogger Lagers tabberas said...

Själen sitter inte i hjärtat, själen sitter i magen!
jag bara tänkte att så är det.

söndag, oktober 26, 2008 8:37:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home