torsdag, oktober 16, 2008
Om mig
- Namn: Bendel
- Plats: Stockholm, Kungsholmen, Sweden
Jag började jobba med mat innan det blev hajpat, för 15 år sedan. Det här är en privat blogg som bara skrivs i uppdrag av mig själv även om jobbrelaterade händelser ibland kommenteras.
Previous Posts
- Matematik
- Holmenpromenad
- Från dumhuvud till expert på 13 år
- Aftonbladet köper Tasteline
- Konserverade vaktelägg
- Flitig, arbetsam och präktig
- O, ett fläsklägg, tänkte jag
- Ljummen vaktelägg- och laxsallad
- Osorterat
- Pia besökaren
Länkar
- Aglio e olio
- Bacon
- Brax on food
- Christoffers mat
- Curious
- Daniel Roos
- En penna i köket
- Ett annat New York
- Foodnet
- FruHatt
- Husmodern
- Kardemumma
- Kristinas Kastruller
- Lagers tabberas
- Lata mamman
- Lucullian delights
- Längst in i skafferiet
- Matforum
- Mat och blommor
- Mat och politik
- Mia Öhrn
- Matälskaren
- Mormors mat
- Nyfiken på mat
- Petite France
- Ragazze
- Rebecca´s kitchen
- Ruhlman
- Skrivarmamma
- Skånska skafferiet
- Smaskens
- Taffel
- Tankar från 39:e gatan
- The foodie sthlm
- The Food Section
- Ung och arg
9 Comments:
Var har njurtalgen tagit vägen?
Lvern är underbar lätt halstrad, rosa inuti.
Njurarna skivar jag och steker i smör. Efter halva stektiden lägger jag i skivade champinjoner. Så alldeles mot slutet vispar jag ihop vispgrädde med en matsked fransk torr senap och låter koka ihop. Servera med ett gott ris och nymald peppar.
Hjärtat är fint att rimma och sedan torka.
hjärta kan man stoppa med lök och brödsmulor, linda in med bacon eller nåt och ställa i form i ugn med kycklingfond på botten
lammnjure är det godaste som finns på två olika sätt: (1) dela i bitar, panera med kajennpeppar och mjöl, stek i smör, häll på en gnutta fond, vitt vin och worcestershiresås (2)stek brödsmulor, ställ åt sidan, fräs lök, stark curry av valfri sort, fräs, dela njurar i små bitar, stek några minuter med löken, portionera ut i swmå formar, häöll grädde över och toppa med brödsmulro, ugnen tills brunt
Lagers t - jag vet inte, fick inte med den, fick inte ens inälvorna först för att man tagit för givet att jag inte ville ha dem. Tack för fina recept, blev extra sugen på njurreceptet.
Patrik, vilken tur att jag fick så många njurar eftersom jag blev väldigt sugen på dina njurrecept med. Tack!
Njure kokt/tillagad i sitt eget fett ska tydligen vara nåt alldeles speciellt.
Själv undviker jag allt sånt. Patrik är duktig på inälvsmat. Kolla in hans recept på fyllt hjärta.
Jo, det var lite synd kanske att jag inte fick med fettet. Annrs har jags parat lite späck för att kunna ta med i ev paté mm.
Tjuvkikade hos Patrik, blev inspirerad, men har inte hunnit följa upp.
Om du inte har kvar hjärtat så finns de ju billiga i kyldisken.
Jag har tre hjärtan i frysen:)
Coolt -- bara att sätta fart :)
Själen sitter inte i hjärtat, själen sitter i magen!
jag bara tänkte att så är det.
Skicka en kommentar
<< Home