torsdag, oktober 02, 2008
Om mig
- Namn: Bendel
- Plats: Stockholm, Kungsholmen, Sweden
Jag började jobba med mat innan det blev hajpat, för 15 år sedan. Det här är en privat blogg som bara skrivs i uppdrag av mig själv även om jobbrelaterade händelser ibland kommenteras.
Previous Posts
- Osorterat
- Pia besökaren
- Spagetti alle cozze
- Lammfest
- Välförtjänt seger
- Very dry
- Ännu inget äppelbröd
- Prao eller vad det kallas nu för tiden
- Hippie-Bourdain
- Bekännelse
Länkar
- Aglio e olio
- Bacon
- Brax on food
- Christoffers mat
- Curious
- Daniel Roos
- En penna i köket
- Ett annat New York
- Foodnet
- FruHatt
- Husmodern
- Kardemumma
- Kristinas Kastruller
- Lagers tabberas
- Lata mamman
- Lucullian delights
- Längst in i skafferiet
- Matforum
- Mat och blommor
- Mat och politik
- Mia Öhrn
- Matälskaren
- Mormors mat
- Nyfiken på mat
- Petite France
- Ragazze
- Rebecca´s kitchen
- Ruhlman
- Skrivarmamma
- Skånska skafferiet
- Smaskens
- Taffel
- Tankar från 39:e gatan
- The foodie sthlm
- The Food Section
- Ung och arg
14 Comments:
Vaktelägg? Var fick du tag i vaktelägg från frigående vaktlar? Please give info! Och vilken lyx... Något speciellt skäl eller bara "det är ju torsdag..."?
Nåväl - vilket fantastiskt recept. Och vad avundsjuk jag är. Och vilken fin blogg du har! Och sade jag att jag är lite avundsjuk?! :-)
Äggen kom från Orchis Mellangård på Färingsö. Visst är det lyxigt. Men vi firade inte något. Det blir sådär konstigt hos oss, ibland makaroner på en söndag och vaktelägg och vin en torsdag.
Tackar! ;)
det blir så konstigt hos oss IBLAND ska det va. Slarv-Pia
Jag blev som Jesper, lystrade som en schäfer. Vaktelägg? Vaktelägg? Nämen vadå? Och var? Alltså nämen näe ;)!!
Vaktelägg är vanliga i asiatisk matlagning, perfekt storlek, i asian towns får man ofta sex för sådär 10 kronor. Jag har köpt ett för över det. Gott är det ändå. Jag vill också ha vaktelägg :)
Nu ska vi bara laga någon liten vaktel, eller två. Eller en fasan... Ugnsrostad fasan, jag gillar ugnsrostad fasan...
Ti hi. Våra ägg kostade 30 kr för 10 st. Gården vi köpte av på en tillställning jag var på i helgen har en hemsida:
http://www.orchis.se/index.htm
Säljer tydligen på Bondens Egen Marknad på Katarina Bangata.
Just nu ogillar jag dig rätt mycket *gapskrattar*
Jag ska mellanlanda på Katarina bangata till och från Gotland i slutet av bondens marknad (till) men att ta med sig trettio vaktelägg i packningen. Mamma kommer att tro att jag är galen.
Man ska inte tramsa med vaktelägg, så märkvärdiga är de inte, lite mindre, lite mer intensiva, lite sötare, lite gulligare, lite lättare att ta i en munsbit.
Vi köper dem i en konservburk, kokade, klara, skalade och ätfärdiga, bara att värma. Om de är frigående från burken vete fan, men de funkar i dagens Paa Low Moo,.
I Thailand är de så billiga att vi köper påsvis och steker små vackra till frukostfläsket eller äter som små rå tillugg med salt och chilli.
Det lyxiga för mig är att jag sällan äter vaktelägg och sällan kommer över från frigående ägg. Att löskoka dem kallar inte jag att tramsa, jag tycker att de är godast så i de flesta fall. Men precis som hönsägg varuerar det säkerligen beroende på i vilket sammanhang de ska serveras.
varierar
Jag hade ett gäng "otramsade" vaktelägg i går kväll i maten.
Med "tramsa" menade jag att de oftast blir som de blir - de är skitsvåra att få precis som man vill. I Thailand serveras de alltid hårdkokta eller som stekta ägg, sunny side upp.
Jag köper burkade i vatten, billigt och gott.
Det kan jag hålla med om, att de blir som de blir. Tom på bättre krogar så får man dem ofta hårdkokta.
Ska testa burkade, var får du tag i dem?
Du hittar dem på de flesta asiatiska affärer i Stockholm som t ex Omi Foods och thai-affären som jag alltid glömmer namnet på men som ligger på Olof Palmes gata, nära Sveavägen.
Själv behandlar jag vaktelägg som något jag får tag på när jag får tag på det. I övrigt drömmer jag om dem till dess jag får tag på dom :)
Lyxlirare där...=)
Skicka en kommentar
<< Home