måndag, september 29, 2008

Spagetti alle cozze


Mobilbild, bara så att ni vet.

Vilka fina blåmusslor Å kom hem med! Behövde nästan inte borstas och det var bara en liten rackare vi behövde slänga. Och vilken spagetti alle cozze han lagade. I korthet så här: De slutna musslorna lades i en gryta och fick en kallsup vitt vin. Vin och musslor kokade upp och fick sjuda ca 5 min. Spadet silades. Persilja, lök och vitlök frästes. Musselspadet hälldes över detta fräs och fick koka ned till ungefär hälften. Blandades med spänstig spagetti och musslorna.

Ja just ja, en bunt halverade körsbärstomater fick också koka med sista minuten.




5 Comments:

Blogger Daniel Roos said...

Hej hopp hoppas du mår bara bra. Tur man har sin mobilkamera i bland. Du verkar ha hunnit med massa skoj sen jag var här senast. Har haft lite mycket med mina osgrejer men nu börjar det sitta. Ha en bra vecka mvh Daniel

tisdag, september 30, 2008 10:59:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Jag har aldrig riktigt vågat testa musslor, men detta såg ju gott ut.

tisdag, september 30, 2008 11:31:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Åh, vad gott!!

tisdag, september 30, 2008 7:07:00 em  
Blogger Bendel said...

Mikaela och Tania - i all sin enkelhet är detta en favoriträtt hemma hos oss.

onsdag, oktober 01, 2008 10:47:00 fm  
Blogger Bendel said...

Daniel - Kul att det börjar sitta! Håller tummarna stenhårt.

onsdag, oktober 01, 2008 10:48:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home