Söndagmiddag och päronpaj med smak av kastanj och hasselnöt
Testade de picklade vaxbönorna jag la in förra veckan. Supergoda, sötsyrliga och heta men behöver ligga till sig några dagar till. Åt även smörslungade sugarbeans med flingsalt till parmeasanstekta kycklingschnitzlar. Och drack ett glas matchande riesling. En riktigt fin måltid.
Till efterrätt lagade jag en maffig päronpaj med smak av kastanj och hasselnöt. Den var inte vacker men makalöst läcker att äta.
PAJDEG
3 dl vetemjöl
3 msk strösocker
150 g smör, kylskåpskallt
Blanda snabbt ihop allt till en deg med fingrarna. Tryck ut i en liten men hög form.
PAJ
3 små päron, tunt skivade
100 g kastanjepuré
1 dl mjölk
1, 5 dl creme fraiche
2 msk päronkonjak (så fick jag äntligen använda den)
1-2 msk strösocker
3 små ägg, el 2 stora
0,75 dl hasselnötter, hackade
Vispa samman kastanjepuré med mjölk. Blanda med creme fraiche, konjak, socker och ägg.
Lägg päronen på pajdegen, strö sedan över nötterna och häll över äggstanningen. Ställ i ugn 30-40 min, 180 grader.
Servera med vaniljglass.
4 Comments:
Visst är de för söta, de där burkarna. Päron,kastanj och konjak lät riktigt gott
De är bedårande! (Och så mycket finare än den gråa pajen.) På undersifan en liten apa i gröna brallor.
VAxbönor är så gott!
Dennis - minst sagt!
Skicka en kommentar
<< Home