Picklade vaxbönor
Impar på folk och ser otroligt snyggt ut, men är skämsigt lätt att göra.
Lag
2 dl ättika, 12 %
4 dl socker
6 dl vatten
Koka upp lagen, rör om tills sockret löser sig.
Bönorna
1/2 kg vaxbönor, rensade
3 vitlöksklyftor
2 små peperoncino, smulade
1 liten kanelstång
2 tsk salt
Lägg kryddorna i en glasburk, förväll vaxbönorna och lägg i burken, täck med lag.
Inspirationen kommer från ett Djurens Rätt-recept.
Uppdaterat 11/9-2010 Jag har förvarat bönorna i kylen och nu ett år senare är de minst lika goda.
Lag
2 dl ättika, 12 %
4 dl socker
6 dl vatten
Koka upp lagen, rör om tills sockret löser sig.
Bönorna
1/2 kg vaxbönor, rensade
3 vitlöksklyftor
2 små peperoncino, smulade
1 liten kanelstång
2 tsk salt
Lägg kryddorna i en glasburk, förväll vaxbönorna och lägg i burken, täck med lag.
Inspirationen kommer från ett Djurens Rätt-recept.
Uppdaterat 11/9-2010 Jag har förvarat bönorna i kylen och nu ett år senare är de minst lika goda.
4 Comments:
inspirerande
Tänkte först göra en kimchivariant, kanske blir det sådant gjort i helgen.
Låter verkligen gott! Hur lång hållbarhet tror du att de kan tänkas ha?
Annika - Jag räknar med att de håller minst ett par månader om de får stå svalt och mörkt.
Kommer uppdatera receptet då jag smakat dem jag gjorde nu.
Skicka en kommentar
<< Home