onsdag, september 16, 2009

Picklade vaxbönor

Impar på folk och ser otroligt snyggt ut, men är skämsigt lätt att göra.

Lag
2 dl ättika, 12 %
4 dl socker
6 dl vatten

Koka upp lagen, rör om tills sockret löser sig.

Bönorna
1/2 kg vaxbönor, rensade
3 vitlöksklyftor
2 små peperoncino, smulade
1 liten kanelstång
2 tsk salt

Lägg kryddorna i en glasburk, förväll vaxbönorna och lägg i burken, täck med lag.

Inspirationen kommer från ett Djurens Rätt-recept.

Uppdaterat 11/9-2010 Jag har förvarat bönorna i kylen och nu ett år senare är de minst lika goda.



4 Comments:

Anonymous Victoria said...

inspirerande

torsdag, september 17, 2009 7:47:00 em  
Blogger Bendel said...

Tänkte först göra en kimchivariant, kanske blir det sådant gjort i helgen.

torsdag, september 17, 2009 9:06:00 em  
Blogger Annika said...

Låter verkligen gott! Hur lång hållbarhet tror du att de kan tänkas ha?

fredag, september 18, 2009 5:26:00 em  
Blogger Bendel said...

Annika - Jag räknar med att de håller minst ett par månader om de får stå svalt och mörkt.

Kommer uppdatera receptet då jag smakat dem jag gjorde nu.

lördag, september 19, 2009 1:22:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home