torsdag, april 24, 2008

Kungsholmsnytt

Läste i Kungsholmstidningen att Stenfirma Bror Törner, granne med restaurang Kungsholmen, ska flytta bort från Norr Mälarstrand. Jag är en sån som tycker att det är tråkigt. Undrar om Melker tycker likadant.


På gästbryggan vid restaurang Kungsholmen brukar jag och sonen sitta i solen en stund på våra tidiga morgonpromenader.5 Comments:

Blogger Jessica said...

Man vill ju städa bort allt som ser lite trasigt och sånt ut från de "fina" adresserna. Samma sker här. Tråkigt faktiskt att saker och ting inte inte kan få vara som de är.

torsdag, april 24, 2008 4:10:00 em  
Blogger Bendel said...

Om man tex bygger ut staden tycker jag att man ska ha en samtida arkitektur och tänka nytt. Men gamla saker kan väl få vara gamla, vi har så dålig känsla för patina i vårt land. Jag tillhör dem som vill bevara Segels Torg som det är.

torsdag, april 24, 2008 7:44:00 em  
Blogger Bendel said...

Och det perfekta är tråkigt, tycker jag.

torsdag, april 24, 2008 7:45:00 em  
Blogger Jessica said...

Jag tycker också att man ska ha kvar sergels torg. Västerås tillhör ett av skräckexemplen på hur man på 60-talet rev bort nästan all gammal bebyggelse och byggde om allt i betong. Nu bygger man nytt i en äldre stil och försöker bevara. Men när torg-entusiasterna höll på som värst så kommenterade en fältare jag inte längre har kontakt med att om vi k-märker det eländiga torget, k-märker vi missbrukarna också? Så det är ju en balansgång. Här håller hela det gamla hamn- och industriområdet på att förvandlas till lyxbostäder. Synd för det är ju också ett stycke historia. Samtidigt måste ju en stad utvecklas med sin tid.

torsdag, april 24, 2008 8:23:00 em  
Blogger Bendel said...

Självklart kan allt gå till överdrift! Jag tycker dock att om man utvärderat att det behövs byggas nytt så får det gärna göras så det speglar tidsåldern då detta sker. Tänker ofta på ett centralt torg i Nimmes i södra Frankrike där man hade byggt en mycket modern byggnad mitt bland de gamla, men det nya var byggt i ett material som de gamla återspeglades i.

torsdag, april 24, 2008 8:59:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home