söndag, februari 19, 2006

Svenssons Veranda

Några söndagar om året förvandlas skådisen Lennart R Svenssons hem i Enskede till en restaurang. Lennart är kökschef och barnen servitörer. www.svenssonsgester.se Och vilken mat han lagar! Bara med fina svenska råvaror, bär från trädgården, mammas äppelgelé och sånt. Samtidigt som han koketterar med att bara vara amatör. Tro honom inte! Dricksen skickas till Rädda Barnen.

Det här åt jag:
- Friterad skaldjurstartar, kallrökt lax med gurk- och citroncreme, kräft och kryddostskagen
- Rödvinsbrässerad kalvbringa och grillad kalvfilé med mandelpotatispuré, portvinskokta sviskon och grillat souvasfläsk.
-Glaserad ostkaka med rabarbercoulis, hallon, vinbär och lättvispad grädde.

Champagne: Billecart-Salmon Brut Réserve
Vin: Brunello di Montalcino
Dessertvin: Grand Cru 1997 Gewurztraminer Sélection de Grains Noble