Bajs!
Ibland känns det som mitt liv mest handlar om bajs. Först tar jag hand om bajsiga blöjor sedan plockar jag upp hundbajs i små svarta likpåsar. Lånade en bok idag - Älgen efter skottet, från träff till tallrik av Lars Bengtsson. I den läser jag att älgen bara använder filé-muskeln vid ett tillfälle, när den bajsar, därför innehåller den mycket lite bindväv.
16 Comments:
Hm, någon särskild anledning som du läser den boken?
Nej, jag ska inte jaga. Det är research, till vad lovar jag berätta senare i höst.
Man lär sig ju något nytt varje dag säger man. Det om älgar visste jag inte ;). Jag är inte så förtjust i älg heller, för viltigt, däremot gillar jag hjortstek och är inte till mina sinnens fulla bruk om någon säger fasaner. Men ska jag äta älg vet jag alltså vilken bit jag ska välja ;)
Har läst/skummat en hel del om älg nu och just den där detaljen om varför filén är mör utesluter de andra:)
På tal om bajskorvar och djur, Pia, så har jag idag lärt mej hur världens dyraste kaffe tillverkas. Kolla här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Kopi_Luwak
Men du har kanske till och med provat?
Nej har inte provat, tyvärr!
Jag har. Inget att hoppa jämfota över sådär som i att nu dricker jag i-n-g-e-t annat förutom det här. Det var kaffe, med större smakspann kanske men rätt beskt. Kan jag få te, tack?!
;)
Kkopi Luwak kallas i Vietnam Cafe Chon. Se bifogade länk.
http://english.vietnamnet.vn/tgl/2004/09/258777/
Tack för info och länk Örjan (med svampen?)!
Ja det är jag med svampen.
Har Du läst Lottens underbara blogginlägg om jätteröksvampen?
http://www.lotten.se/2008/08/yorrick-merrick-och-en-svamp-p.html#links.
Hittade för tredje året i rad på samma ställe röksvamp. 20 st- fyllde 3 shoppingkorgar. Tidigare år har jag bara hittat 3-4 st.
Fick smaka cafe chon på trevlig matkurs i Bangkok i somras.
http://thaihomecooking.com/
De hade en hel påse med rostade bönor, köpta av hennes svenskfödde make på affärsresa i Vietnam.
Maldes och bryggdes i vanlig elbryggare. Mörkrostat, lite fylligare jämfört med vanligt kaffe. Med aningen av chokladton.
Tydligen har vietnameserna även någon "syntetisk" version av att framställa cafe chon. därav möjligheten att köpa en stor förpackning(min 500gram).
Vilka kemikalier som då använts vill jag nog egentligen inte veta.
Som innehavare av cateringfirma köpte jag 5 halvdagskurser,för att lära mig lite om Thailands mångfacetterade matkultur.
Angående kurserna
Jag är nöjd och kan gärna rekommendera dom till andra.
Ok inte till LisaFW, hon kan redan "för mycket" men till andra som vill ha inblick i thailändsk matkultur, med möjligheten att få besöka ett thailändskt hem.
Förlåt glömde att officiellt signera mitt inlägg.
Örjan Hertzell
Fest&Catering AB
www.festcatering.cjb.net
Nu har jag det! Läst Lottens blogginlägg alltså. Jag skrattar fortfarande, det var det roligaste jag läst på länge!
Vad festligt, träffade en vän/matskribent igår som köpt viatmesiskt kaffe på någon av de asiatiska butikerna på Olof Palmes gata. Han hade druckit det med kondenserad mjölk till så det gick nästan att betrakta som en efterrätt om man drack det som kaffe på maten.
Tack för tips på kurs, nu ska jag kika på din hemsida och hoppas att om du inte har en blogg där att du startar en!
Imponerande svamp förresten!
Kommer aldrig att starta egen blog, men läser och kommenterar gärna andras matbloggar.
Aha, respekterar det så klart!
Aha, respekterar det så klart!
Skicka en kommentar
<< Home