On request, mitt lammpatérecept
Hade lammlever kvar i frysen. En bra start till en paté.
1 pate
200 g lammlever
4 schalottenlökar
500 blandfärs
2 ägg
3 dl grädde
2 msk mjöl
2 msk timjan, färsk, hackad
3 krm svartpeppar
1 tsk salt
pinjenötskärnor
machésallad
frisésallad
olivolja
salt
svartpeppar
balsamvinäger
cumberlandsås, hade bara lingonsylt hemma och det funkade det med
Sätt ugnen på 175 grader. Skölj levern i kallt vatten. Finhacka löken. Mal färs, lever och lök i en matberedare med vassa knivar tills det blir en smet. Tillsätt äggen, ett i taget. Häll försiktigt ned grädden, fortfarande under mixning. Vänd ned salt, peppar och timjan. Häll smeten i en avlång form och grädda i en timme, formen ska vara täckt med folie. Häll bort vätska. Låt svalna. Blanda salladen med olja, salt, peppar och vinäger. Servera skivor av paté på salladsbädd, strö över pinjenötskärnorna. Severa med cumberlandsås.
Nöjd nurå Ilva? :)
6 Comments:
Oj, det här är bara början. Jag är övertygad om att patéer och pastejer är nästa stora grej. Snart kommer det att vara pastejer över hela bloggosfären!
nu måste jag bara fixa lammlever! Jag är patéfan, min mamma gjorde det jämt och ständigt. Tack Pia!
K - Jag tror som du. När får vi se patérecept hos dig?
Ilva - Tänk om det inte smakar som din mammas patéer, tycker du om det ändå? Det där med matpreferenser är klurigt ibland.
Snart. Snart. Jag måste bara provlaga lite mer först.
Vad roligt! Det ska bli intressant med lite dialog om patéer och pastejer, det kan säkert resultera i bra moderna tips.
Patéfan var ett fantastiskt ord! Det ska jag genast börja använda mig av. jag gör mest pastejer på älg och rådjurslever men lamm låter lovande! trevlig helg!
Skicka en kommentar
<< Home